Košarka

Direktno.rs

18. 11. 2022. 23:53 8

Obradović: Niko nema ovo što mi imamo ovde

Košarkaši Partizana su uspeli da upišu veliku pobedu protiv Makabija na svom terenu u osmom kolu Evrolige sa 96:88, te su tako došli do četvrtog trijumfa u elitnom takmičenju ove sezone.

Željko Obradović, trener Partizana, posle meča je istakao da je zahvalan navijačima, pošto je Arena bila ispunjena do poslednjeg mesta, dok je huk sa tribine vodio i crno-bele do pobede.

- Veoma sam srećan što smo pobedili ovako dobar tim. Makabi uvek želi da postigne jedan poen više od protivnika. Drago mi je da smo promenili energiju u drugom poluvremenu i da smo uspeli da pobedimo. Želim da se zahvalim neverovatnom timu, neverovatnim ljudima na neverovatnoj podršci u Areni - započeo je Željko, da bi o Makabiju imao samo reči hvale.

- Ja ću da ponovim šta sam rekao. Mi smo pobedili dobar tim, njihova škola koju igraju godinama bez obzira na to ko su treneri i igrači. Oni su igrali upravo kako su igrali sve utakmice, znali smo da je igra u tranzciji nešto važno, znali smo da je tim koji ima dosta igre jedan na jedan, izloacije, tu smo odigrali loše. Kad kažem to, mislim da smo mi završili kao tim sa šest faulova. Od čega su dva napravljena na isteku vremena u prvoj četvrtini i drugoj četvrtini, plus nameran faul Anđušića.

- Primili smo 50 poena, napravili smo dva faula. Takva odbrana ne može, to sam im zamerio, moramo promeniti agresivnost i energiju i promenimo igru u odbrani protiv tima koji je igrao isto. Oni imaju ta dva plejmejkera oko kojih se sve vrti, koji prave, kreiraju, imaju šutera, imaju skakače. Jedino sad nisam pogledao, odnos skokova, ali mi smo dominirali protiv tima koji je bio najbolji skakački tim u Evroligi u napadu. Mi smo uspeli da ih svedemo na osam skokova, mi smo imali 11, Lesor je bio dominantan. Zadovoljan sam što smo dobili dobru, dobru ekipu u ovoj atmosferi. Postaću dosadan, ali niko nema ono što mi imamo. Oni daju vetar u leđa ekipi, energiju, hvala im. Predivan ambijent, mislim da svakom od nas treba da bude čast i zadovoljstvo da igramo pred ovakvim navijačima u ovoj atmosferi.

Tokom svih 40 minuta, kada se pogleda statistika, ona je bila na strani Partizana, međutim Željko Obradović ističe da je bitna razlika napravljena u poslednjoj deonici.

- Jasno je da smo u poslednjoj deonici počeli veoma dobro i tu se prvi put odlepili i napravili razliku. Ponovo je u tim trenucima bilo lako da se napravi faul u situacijama koje to iziskuju, pogotovo u preuzimanjima. Nismo reagovali, primili smo četiri laka poena, pa smo promenili tim. Vratio sam dva visoka igrača, igrali smo napadački, kontrolisali. Da biste vi odbranili i igrali protiv tima koji trči dobro, morate da igrate dobar napad i da imate dobar napad. Da nemate prodanu loptu i lošu selekciju šuta da oni ne bi trčali.

- U poslednjoj četvrtini smo igrali odlično, a to je kreirao Egzum. Kao i igrači koji su prepoznavali odbranu koju igraju u Makabiju, spuštali smo na Lesora, on je izbacivao na udvajanju. To je bilo ono što se trenira i što bi trebalo da se igra svaki put takve pobede. Kolektivna pobeda, čestitke i sutra trening i onda ponovo sve isto.

Željko Obradović je posebno hvalio Dantea Egzuma posle ovog meča.

- Tim uvek pobeđuje. Dante je pročitao, igrao je dobro, međutim, svi igrači su imali svoj doprinos. Svi igrači su dali, Smailagić koji je imao dva treninga je odigrao izvanredno. Ali s druge strane sam igračima rekao da mi po prvi put imamo normalan trening posle PAO, posle 15 dana. Dante se povredio i do pre dve noći nismo igrali pet na pet. Treba nam trening, treba nam ponavljanje, treba nam ono što smo imali u jednoj fazi ove godine, kad su dolazili Žalgiris, Milano i Bolonja.

Dotakao se Željko Obradović i teme o svojim povređenim košarkašima Aleksi Avramoviću i Alenu Smailagiću.

- Aleksa je skinuo gips i on je igrač koji trenira, on je u kondiciji jer je mogao da trči. Doktori preporučuju vežbe za njegovo stanje, za njegovu ruku u naredne tri sedmice da bi počeo trening posle tog perioda.

- Praktično nema treninga, mi sutra imamo pripremni trening posle ovakve utakmice za nedelju za utakmicu. Tu se reaguje videom, ponavljaju se neke druge stvari, uključujemo druge igrače, onda imamo trening ovde i idemo na put. Ali opet posle utakmice i pred novu utakmicu. To nije lako, ali postoje neki igrači koji nisu igrali, oni će odraditi malo jače, ovi drugi manje. Ne verujem da može da bude u nekom optimalnom nivou za mesec dana. Mada, i to je strašno upitno...

Za kraj, trener Partizana je govorio i o novom treneru Crvene zvezde, Dušku Ivanoviću.

- O Dušku se sve zna, zna se da je izvanredan trening, izvanredan čovek. Ja imam najlepše moguće mišljenje, velika dobit za njegov klub, za košarku ovde i za evropsku košarku. Gde god je radio, imao je rezultate izvanredne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati