Košarka

Direktno.rs

05. 10. 2022. 06:58 0

Jović debitovao za Majami pred 20.000 ljudi (VIDEO)

Naš mladi košarkaš Nikola Jović debitovao je u NBA predsezoni za Majami, pred skoro 20.000 navijača.

Nekadašnji igral Mege sprema se za debitantsku NBA sezonu, a u porazu Majamija od Minesote sa 121:111 proveo je šest minuta na parketu.

Našao se na terenu tek u završnici meča i jasno je da mu predstoji ozbiljna borba da se nametne za veću ulogu. I pored toga što je morao da nastupi pred kraj kada je sve bilo rešeno, iskoristio je priliku da ostavi solidan utisak kao momak koji ume dobro da "čita" igru.

Tako je i podelio nekoliko atraktivnih dodavanja, iskreirao je nekoliko lepih akcija, otvarao se za šut. U kratkom periodu, to je bilo dovoljno za 2/3 iz igre, pet poena, asistenciju i pozitivan pozitivan +/- indeks 3.

Edvards je dominirao u Minesoti sa 24 poena, parirali su Adebajo i Hiro sa po 22 poena. U Vulvsima su se istakli još Prins sa 19, Forbs sa 15, Najt i Nouel sa po 14 poena, Mekdenijels je čak još bio dvocifren sa 10 poena. U Majamiju, upadljiva je još bila partija nekadašnje nade Fenerbahčea Jurtsevena sa 11 poena i devet skokova.

Svakako su u oba tima izostale važne zvezde za rotaciju, nije bilo Batlera, Vinsenta i Oladipa u Majamiju, odnosno Gobera, Rasela i Taunsa u Vulvsima. Lauri je počeo meč, ali nije igrao u većem delu prvog poluvremena, ostao je na četiri poena, tri skoka i asistenciji.

I pored toga što je Jović igrao malo, minutažu je dobio uz Robinsona i Smita, dobio je pozitivne ocene za partiju na obe strane parketa, i u odbrani i u napadu. Ipak, na društvenim mrežama može se videti žal što je uzorak još mali za nešto jači i ozbiljniji utisak.

Imaće priliku da se istakne u novim predsezonskim mečevima protiv Bruklina, Memfisa, Hjustona i Pelikansa. Sezona će početi 20. oktobra Majamiju, protiv Čikaga.

Rezultati NBA predsezone:

Niksi - Detroit 117:96
Majami - Minesota 111:121
Čikago - Pelikans 125:129
Portland - Juta 101:118

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati