Košarka

[ Izvor: Danas ]

07. 09. 2022. 20:10 2

Ovo je put Srbije ka medalji na Evrobasketu

Nakon pobede Slovenije nad Francuskom 88:82 u poslednjem kolu B grupe na Evropskom prvenstvu, mnogo je jasniji put "Orlova" u nokaut fazi šampionata. Ukoliko košarkaška reprezentacija Srbije savlada Poljsku u poslednjem kolu D grupe zauzeće prvo mesto i u osmini finala će igrati sa četvrtoplasiranom reprezentacijom iz C grupe koja se igra u Milanu.

U toj grupi se zna da je samo Grčka obezbedila prvo mesto, a za drugo treće i četvrto mesto se bore Ukrajina, Italija i Hrvatska.

Poslednje kolu u toj grupi se igra sutra, a parovi su Hrvatska – Ukrajina, Estonija – Grčka i Velika Britanija – Italija.

Trenutno se iza Grčke u grupi nalaze Ukrajina, Italija i Hrvatska, a ako baš takav raspored ostao nakon sutrašnjih utakmica, protivnik Srbije u osmini finala bi bila Hrvatska, piše Danas.
Ukoliko bi u izabranici Svetislava Pešića savladali svoje komšije, u četvrtfinalu bi igrali protiv boljeg iz meča Turska – Francuska, dok bi je u polufinalu najverovatnije čekala Slovenija.

Ukoliko bi pak "Orlovi" izgubili od Poljske, u osmini finala bi igrali protiv trećeplasirane ekipe iz grupe C, a u četvrtfinalu bi išli na boljeg iz meča Španija – Litvanija, dok bi našu reprezentaciju u polufinalu čekala Grčka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati