Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

01. 09. 2022. 18:06 0

CG izgubila "dobijeni meč" protiv Turske

Košarkaši Turske savladali su Crnu Gorru sa 72:68 (14:18, 27:13, 12:20, 19:17) u prvoj utakmici grupe "A" Evropskog prvenstva. Fantastična utakmica u Tbilisiju, gde su svojevrsan revolveraški okršaj imali Šejn Larkin i Bojan Dubljević.

Nešto bolji početak imali su izabranici Boška Radovića, da bi potom Šejn Larkin pucao iz svih pozicija i režirao preokret za odlazak na odmor. Koncepcijski, Crnogorci su pucali po šavovima u tim trenucima i ni Radovićeve reči na tajm-autima nisu mnogo pomagali.
Ali, u nastavku je blistao Bojan Dubljević kog nije bilo u prvom poluvremenu. Sve svoje poene, a bilo ih je upisao je u drugih 20 minuta. Usledio je period igre na jednu loptu. Crnogorci su imali problem sa realizacijom i propuštali su šanse, da bi Turci preko prelepog pogotka Furkana Kormaza na 23 sekunde pre kraja došli do prednosti 69:68. Imali su reprezentativci Crne Gore prilike da poentiraju, nisu uspeli u više navrata, da bi na četiri sekunde pre isteka vremena Marku Simonoviću bio sviran faul u napadu, što je razbesnelo Radovića. Situacija jeste za razmatranje, ali sudije nisu mnogo oklevale da pokažu da je lopta za Turke koji su trojkom Korkmaza sa pola stavili tačku na duel.

Šejn Larkin je bio izuzetan sa 18 poena (5/6) za tri, 15 je ubacio Džedi Osman, dok je na drugoj strani Dubljević baš kao i plej Efesa ubacio 18 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati