Košarka

Direktno.rs

19. 08. 2022. 11:28 0

BISER Topalbećirević (18) potpisao prvi profi ugovor

Emir Topalbećirević, 18-godišnji košarkaš iz Bosne i Hercegovine, potpisao je sa klubom Škofja Loka iz Slovenije ugovor na godinu dana, uz mogućnost da produži na još dve godine. Emir je ovim prvim profesionalnim ugovorom nastavio svoj razvojni put.

U karijeri igrao je u mlađim kategorijama KK Real Way, OKK Spars, KK Koš, a poslednje četiri sezone u Univerzitetskom košarkaškom klubu Igman Burch. Takođe, bio je član kadetske reprezentacije BiH 2019. godine. Visok je 201 cm i igra na poziciji "cetvorke", a u mlađim kategorijama igrao je i na poziciji pet. Krasi ga dobar šut, kao i odličan pregled igre.

- Srećan sam jer karijeru i svoj košarkaški razvoj mogu da nastavim u državi koja je aktuelni evropski prvak i u kojoj je košarka izuzetno popularna. Ja ću igrati za U-20 selekciju, a svima nam je cilj, i meni i stručnom štabu, da se nakon procesa privikavanja na novu ekipu, priključim i prvom timu - izjavio je Topalbećirević.

Posebno je ponosan na činjenicu da u Sloveniji nastavlja obrazovanje s obzirom na to da je upisao studije sportskog menadžmenta na Univerzitetu u Mariboru, jer kako kaže, sport je izuzetno važan u njegovom životu, pošto od kada zna za sebe, to je bila dominantna sfera njegovog interesovanja.

Na kraju, napomenimo i to, Emir Topalbećirević je sin najpoznatijeg bosansko-hercegovačkog komentatora Sabahudina Topalbećirevića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati