Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Sport klub ]

18. 07. 2022. 17:43 4

Laso: Zvezda me nije zvala, ne poznajem joj predsednika

Legendarni španski stručnjak Pablo Laso rekao je da je bio poprilično iznenađen kada je čuo da se njegovo ime dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom.

Na Skupštini kluba sa Malog Kalemegdana prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović rekao je da je pokušano da se stupi u kontakt sa Lasom kada je postalo poznato da on više neće voditi madridski Real. Još prošle nedelje, iz tima španskog stručnjaka su demantovali bilo kakav kontakt, da bi i sam Laso istakao isto pošto se prvi put oglasio u javnosti otkako je napustio kraljevski klub.

- Gajim veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi kao klubu i timu, ali ne poznajem predsednika. Bio sam veoma iznenađen kada sam čuo da su pričali o meni jer nisam imao nikakav kontakt sa njima. Moja reakcija je bila više od samog iznenađenja. Kada sam se malo raspitao, jer sam pomislio da su možda razgovarali sa mojim menadžerom, on je bio jednako iznenađen kao ja. Zapravo, nekoliko dana kasnije, i sam predsednik je to negirao. Ako se moje ime pojavi, to će biti zbog toga što sam radio dobar posao, a siguran sam da bi svakom profesionalcu to bilo drago - rekao je Laso.

Crvena zvezda je po završetku sezone ostala bez trenera, pošto uprkos obostranoj želji nije došlo do produžetka saradnje sa Dejanom Radonjićem, koji je u međuvremenu preuzeo Panatinaikos. Kao potencijalni treneri pominjali su se Janis Sferopulos i Zoran Lukić, između ostalih, da bi za Radonjićevog naslednika bio imenovan Vladimir Jovanović.

Madridski Real je Lasu pre desetak dana uručio otkaz i za novog trenera imenovao Ćusa Matea. Iskusni stručnjak je u finišu prošle sezone doživeo infarkt, zbog čega se dovela u pitanje njegova budućnost u kraljevskom klubu. Iako se pojavila informacija da bi on mogao da pauzira godinu dana, iz Reala su se odlučili za drastičnije mere i kraj saradnje, uz naglasak na njegovo zdravstveno stanje, iako je Lasov lekar rekao da ne postoji prepreka da on nastavi da se bavi svojim poslom.

Laso je na klupi Reala bio od 2011. godine, a od tada je kraljevski klub osvojio dve titule u Evroligi i šest u španskom prvenstvu, uz šest trofeja u Kupu kralja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati