Košarka

Milan Zarić

19. 05. 2022. 22:57 0

Od minus 13 do velike pobede: Real u finalu Evrolige

Košarkaši Reala plasirali su se u finale Evrolige, pošto su u polufinalu u dramatičnom finišu savladali Barselonu sa 86:83. Kraljevski klub je uspeo da nadoknadi minus 13 iz treće četvrtine, da baci na kolena velikog rivala i izbori se za meč za titulu sa Efesom.

Duel Reala i Barselone obeležila je drama, igranje i serijama i česta smena u vođstvu. Viđen je istinski rolerkoster, veliki povratak Reala i slavlje u neizvesnom finišu.

Real je dobro otvorio meč, pa je on bio taj koji je u prvoj četvrtini stekao prednost. Imali su "kraljevići" u tom delu igre plus šest, međutim Barsa je uspela da se vrati, pa je sa egalom otišla na prvi obavezni odmor - 19:19.

U drugom kvartalu se sve promenilo - Barselona je bila ta koja je preuzela konce igre, u drugoj polovini ove deonice je napravila seriju i otišla na dotad najvećih plus 11 - 45:34.

Katalonci su tu prednost uvećali na startu treće četvrtine, kada su stekli 13 poena viška, pa je malo ko verovao u tim momentima da Real može do preokreta. Ali, verovali su izabranici Pabla Lasa, što je, na kraju, i najbitnije.

Tako su igrači Reala malo po malo topili zaostatak, pa su od minus 13 sa početka trećeg kvartala došli do četiri poena viška na ulasku u poslednjih 10 minuta. Takav razvoj situacije je značio samo jedno, a to je da će u finišu meča biti drame.

Imao je Real u završnoj četvrtini sedam poena razlike u nekoliko navrata, međutim nije uspevao da prelomi meč. U tim momentima je sve u svoje ruke preuzeo MVP Evrolige Nikola Mirotić, koji je uz pomoć saigrača vratio Barselonu u život, pa su Katalonci serijom 9:2 došli do izjednačenja - 75:75.

Onda je, na drugoj strani, Fabijen Kozer preuzeo ulogu protagoniste, vezao je pet poena, kojim je odveo Real na novih plus pet. Mirotić i Kaletes su nakon toga vratili Barsu u život, prišli su Katalonci na 79:80 i sve je bilo otvoreno.

Ipak, Barselona u finišu nije mogla do velikog preokreta, mirni su bili Hanga i Ljulj kada s emeč lomio, pa su na kraju košarkaši Reala slavili sa 86:83.

BARSELONA - REAL MADRID 83:86 (19:19, 26:15, 11:26, 27:26)

Dvorana: Arena. Sudije: Luiđi Lamonika, Ilija Belošević, Medi Difala.

BARSELONA: Dejvis 15, Eksum 7, Šanli 2, Šmits 1, Hejs-Dejvis, Laprovitola 17, Abrines 7, Higins, Kjurik, Jokubaitis 4, Mirotić 26, Kalates 4.

REAL MADRID: Vilijams-Gos, Kozer 18, Rendolf, Fernandez 3, Abalde 7, Hanga 4, Dek 7, Poarije 6, Tavares 8, Ljulj 15, Jabusele 18, Tejlor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati