Košarka

Milan Zarić

19. 05. 2022. 19:46 6

Micić trojkom uz zvuk sirene odveo Efes u finale!

Košarkaši Efesa, predvođeni našim Vasilijem Micićem, plasirali su se u finale Evrolige, pošto su u polufinalu u Areni savladali Olimpijakos sa 77:74. Junak je upravo bio Vasa Micić, koji je pogodio trojku uz zvuk sirene za veliku pobedu!

Olimpijakos je imao osećaj kao da igra kod kuće, jer su navijači crveno-belih napunili najveću dvoranu u Srbiji, što je u pojedinim momentima davalo krila i energiju izabranicima Jorgosa Barcokasa. Međutim, ispostavilo se da na kraju to nije bilo dovoljno za pobedu - u finale je otišao branilac trofeja, koji će se u subotu od 19 sati sastati sa pobednikom meča Barselona - Real Madrid.

Vetar u leđa sa tribina uticao je da košarkaši Olimpijakosa znatno bolje počnu meč, pa su za tili čas otišli na plus sedam (12:5). Međutim, uspeli su "pivari" da se trgnu, ušli su u seriju 14:2, pa su časkom uspeli da preokrenu.

Otišli su na plus četiri, da bi do kraja četvrtine bila viđena rezultatska klackalica, što je donelo Grcima plus tri za kraj prve četvrtine - 21:18.

U drugoj četvrtini je većim delom Olimpijakos imao rezultatski plus, najpre je on bio minimalan, da bi sredinom deonice tim iz Pireja uspeo da dođe do onih najvećih sedam poena viška (39:32). Međutim, kao i u prvoj četvrtini, ni sada Grci nisu uspeli da zadrže vođstvo, pa su na poluvreme otišli sa poenom viška - 43:42.

Drugo poluvreme donelo je potpuno drugačiji odnos snaga, pa je Efes bio taj koji je imao prednost. I to ne malu! Jer, uspeo je Ergin Ataman da trgne svoje izabranike, koji su predvođeni Larkinom i Micićem otišli na 11 poena prednosti, kada su i navijači Olimpijakosa utihnuli.

Delovalo je u tim momentima da će turski tim uspeti da prelomi meč, ali nije bilo tako. Olimpijakos je uspeo da priđe na minus tri na kraju deonice, što je garantovalo dramu u finišu.

Tako je i bilo, pa je Olimpijakos uspeo da se vrati u samom finišu i dođe do izjednačenja na 74:74. Ali, onda je Vasilije Micić stupio na snagu, pogodio je trojku uz zvuk sirene i odveo je Efes u finale - 77:74.

OLIMPIJAKOS - EFES 74:77 (21:18, 22:24, 20:24, 11:11)

Dvorana: "Arena". Sudije: Boris Rižik, Olegs Latiševs, Gitis Vilijus.

OLIMPIJAKOS: Vokap 5, Ejsi, Dorsi 11, Larencakis, Fal 7, Slukas 11, Martin 11, Vezenkov 5, Printezis 2, Papanikolau 10, Žan-Šarl, Mekisik 12.

EFES: Larkin 21, Bobua, Singlton 5, Brajant 16, Gazi, Moerman, Tundžer, Plajs 8, Micić 15, Anderson, Petrušev, Danston 12.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati