Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

19. 05. 2022. 07:48 0

Bjelica i Golden Stejt poveli u finalu Zapada (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta poveli su u u finalnoj seriji Zapadne Konferencije NBA lige protiv Dalasa, pošto su u noći između srede i četvrtka dobili prvi meč rezultatom 112:87.

Voriorsi su tako nastavili sa nouom pobeda na domaćem terenu u plej-ofu, gde nemaju nijedan poraz, a ovoga puta presudio je defanzivni performans kojim su u potpunosti zaustavili Luku Dončića.

Slovenac je meč završio sa 20 poena, uz šut iz igre 6/18, a dodao je i sedam skokova i četiri asistencije. Pritom, 18 je ubacio u prvom poluvremenu gde je njegov Dalas zaostajao devet razlike, da bi ta prednost na kraju treće deonice otišla i na -19.

Ono što navijače Golden Stejta može da raduje jeste i podatak da je ovaj tim pod vođstvom Stiva Kera dobio 19 od 20 plej-of serija kada su prvi poveli sa 1:0. Ujedno, Ker se u međuvremenu vratio na klupu posle preležanog kovida.

Njegovi momci su ravnomerno raspodelili poene i čak sedmorica su bili dvocifreni. Prednjačio je Stefon Kari sa 21 poenom i 12 asistencija, Endrju Vigins je imao 19, koliko i Džordan Pul sa klupe, 15 je ubacio Klej Tompson, dok su po 10 dodali Porter, Grin i Luni.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je pet minuta u ovom meču za Ratnike i uspeo je da zabeleži po jedan skok i asistenciju. S druge strane, Boban Marjanović nije ulazio na teren u timu Dalasa u kom je Dinvidi imao 17, Brunson 14, a Redži Bulok 12 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati