Košarka

Milan Zarić

16. 05. 2022. 20:57 5

Lud poraz Zvezde: Slovenci izborili majstoricu

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se posle dva meča plasiraju u finale plej-ofa ABA lige, budući da su posle produžetka izgubili do Cedevite Olimpije sa 88:80. Tako su Ljubljančani došli do 1:1 u seriji, pa će finalistu da odluči majstorica, čiji termin za sada nije poznat.

Slovenci su došli do vredne pobede, ali su je ostvarili težim putem. Jer, imali su sve u svojim rukama, plus tri na tri sekunde pre kraja, kada su dozvolili Luki Mitroviću da poentira uz faul i tako donese Zvezdi produžetak.

Međutim, u dodatnih pet minuta su "zmajčeki" bili mnogo bolji, slavili su sa 88:80 i tako se izborili za dodatni meč!

Košarkaši Zvezde su dobro ušli u meč. Briljirali su na samom početku, pa su za tili čas otišli na plus sedam - 7:0. Domaćin je pokušao da uzvrati, ali nije išlo, jer je posle prilaska Ljubljančana na minus dva usledila serija od 9:0 i dotad najvećih plus 11 za Zvezdu.

Imali su izabranici Dejana Radonjića u uvodnih 10 minuta i 12 poena viška, međutim finiš četvrtine protekao je u znaku Cedevite Olimpije, koja je prišla na minus dva i potpuno se vratila u meč.

A kada su domaći već uhvatili priključak, nipošto nisu dozvolili aktuelnom šampionu da ponovo umakne. Jeste bilo šest razlike za Zvezdu, međutim sredina i finiš ove četvrtine je apsolutno bio u znaku slovenačkog tima. Tako je Cedevita Olimpija ne samo stigla, već i prestigla prednost Zvezde, pa je otišla na plus četiri.

Ipak, Zvezda je nekako došla sebi, pa je trojkom u finišu Dobrića na poluvreme otišla sa minimalnih 43:44, što je garantovalo uzbuđenje u nastavku.

Očekivao se odgovor crveno-belih u trećoj četvrtini, međitim on je izostao. Ubacili su košarkaši Zvezde svega 10 poena, naspram 16 koliko je dala Cedevita Olimpija, pa je tim sa Malog Kalemegana sa minus pet ušao u poslednjih 10 minuta.

Nisu na početku poslednje deonice blistali crveno-beli, jer su dozvolili domaćima da u dva navrata odu na maksimalnih plus osam, ali... Sredinom četvrtine je usledio odgovor u vidu dve trojke, kojima je Zvezda prišla na 64:62, pa je bilo jasno da će neizvestan finiš da odluči pobednika.

Ali, uspela je Cedevita Olimpija da odbije taj nalet, pa je serijom od 7:0 za tili čas otišla na najvećih plus devet - 71:62. Usledio je spreman odgovor crveno-belih i nova serija. Gosti su nanizali osam poena, pa su prišli na samo poen zaostatka u samom finišu - 71:70.

I kada je izgledalo da će domaći dobiti, jer su imali 76:73 na tri sekunde pre kraja, došlo je do čuda. Tako je posle promašaja Nikole Ivanovića Luka Mitrović uhvatio loptu pod košem rivala, pogodio je uz faul Dragića, a kako je pogodio i dodatno slobodno bacanje doneo je 76:76 i produžetak.

Međutim, nije takav rasplet demoralisao Ljubljančane, koji su u dodatnih pet minuta bili mnogo bolji, Beograđani sa druge strane gotovo ništa nisu mogli da pogode, pa su Slovenci slavili sa 88:80. Izborili su majstoricu u polufinalu plej-ofa ABA lige, koja će se igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić", a termin će naknadno biti određen.

CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 88:80 (24:29, 19:15, 16:10, 17:22, 12:4)

Dvorana: "Stožice". Gledalaca: 9.000. Sudije: Milivoje Jovčić, Milan Nedović, Igor Dragojević.

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 8, Ferel 11, Edžam 6, Murić 21, Ogast 9, Blažič 12, Hodžić, Ščuka, Omić 10, Dragić 11, Radovanović, Mulalić.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters 14, Davidovac 2, Mitrović 11, Lazić 5, Kalinić 9, Dobrić 15, Holins 14, Ivanović 3, Marković, Vajt 7, Kuzmić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati