Košarka

Milan Zarić

25. 01. 2022. 19:57 0

Težak poraz Partizana u Turskoj

Košarkaši Partizana nisu uspeli da nastave seriju pobeda u Evrokupu, pošto su u 11. kolu grupe A u Ankari ubedljivo poraženi od Turk Telekoma sa 85:71.

Izabranici Željka Obradovića su istog rivala pregazili u "Areni", gde su slavili sa čak 26 poena razlike, međutim ni delić te partije nisu uspeli da ponove večeras, pa je poraz na kraju bio neminovan.

Kada je reč o samom meču, crno-beli su samo u prvoj četvrtini bili konkurentan rival, u tom kvartalu su jedino i imali prednost, doduše minimalnu, dok je ostatak meča protekao u znaku Turk Telekoma.

Moglo je u finišu prve četvrtine da se nasluti u kom će smeru ići meč, jer je tada domaćin došao do plus pet, da bi u drugoj četvrtini ta prednost samo bila uvećana.

Dominirali su košarkaši Turk Telekoma u tom delu igre, došli su do dvocifrene prednosti, najveća je u prvom poluvremenu bila plus 13, kada je moglo da se zaključi da će se izabranici Željka Obradovića teško vratiti u meč.

Jesu pokušavali u trećoj četvrtini, ali je na svaki nalet Beograđana, usledio odgovor turskog predstavnika, koji je samo u jednom navratu u ovoj deonici dozvolio Partizanu da priđe na jednocifren minus.

Došli su crno-beli na minus devet, ali je odgovor ekspresno usledio, pa je Turk Telekom otišao na dotad najvećih plus 15 - 53:38. Visoku prednost su Turci čuvali, pa su u poslednjih 10 minuta ušli sa 60:46.

Ako je tada postojala nada da bi Partizan mogao da se vrati, ona je definitivno nestala kada je Turk Telekom početkom kvartala otišao na plus 19. Do kraja za crno-bele nije bilo povratka uz meč, sve što je urađeno jeste da se priđe na 11 poena zaostatka, međutim kontraudar je brzo usledio, budući da je domaćin otišao na 85:69 na minut pre kraja i tako je definitivno stavio tačku na meč.

Na kraju su košarkaši Turk Telekoma slavili sa 85:71 i donekle se revanširali Partizanu za onaj ubedljiv poraz iz prvog dela sezone.

Posle ove pobede turski predstavnik je na učinku od šest pobeda i pet poraza, te je posle nekompletnog kola na četvrtom mestu, dok je Partizan doživeo treći poraz.

TURK TELEKOM - PARTIZAN 85:71 (21:18, 22:14, 17:14, 25:25)

Dvorana: "Ankara Sport Salonu". Gledalaca: 4.741. Sudije: Emin Mogulkoč, Husejin Čelik, Maksim Buber.

TURK TELEKOM: Perez 5, Klemons 20, Gulaslan 2, Gejik 5, Demir 2, Elis 8, Dokins 8, Džonson 15, Engindeniz, Terel 15, Ogut 5, Gozeneli.

PARTIZAN: Kuruc, Panter 14, Ledej 10, Zagorac, Avramović 10, Koprivica 2, Smailagić 4, Mur 15, Glas, Lesor 14, Trifunović, Madar 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati