Košarka

Milan Zarić

21. 01. 2022. 22:58 1

Od plus 14 do poraza: Zvezda sve prosula u Lionu

Košarkaši Crvene zvezde su se posle 22 dana vratili na teren i izgubili na neverovatan način! Iako su u većem delu meča imali prednost, u prvom poluvremenu i plus 14, na kraju su crveno-beli poraženi sa 69:67 od Asvela u 22. kolu Evrolige.

Ekipa sa Malog Kalemegdana muku je mučila sa koronavirusom prethodnih 20-ak dana, veliki broj košarkaša je bio zaražen, pa su redom odlagani mečevi sa Fenerbahčeom, Realom i Žalgirisom.

Međutim, epidemiološka situacija se posle toga popravila, prvotimci su se vratili u stroj, pa su ponovo mogli da odmere snage sa rivalima.

Prvi izazov bio je u Lionu, gde je Zvezda, činilo se, imala sve u svojim rukama, čak je i drugoj četvrtini na svojoj strani imala i dvocifrenu prednost (plus 14), ali je to u drugom poluvremenu sve prosula i na kraju izgubila. Poražena je Zvezda sa 69:67, mada je uz zvuk sirene gost mogla do pobede, međutim Ognjen Dobrić je promašio težak šut preko ruke.

Crveno-beli su pali u neizvesnoj završnici, iako nije izgledalo u prvom poluvremenu da bi u Francuskoj moglo da bude drame. Jer, zategli su izabranici Dejana Radonjića odbranu, što je donelo i lepršavost u napadu, pa je gostujući tim uspeo da stekne osetnu prednost već u prvom kvartalu, u kom je imao i osam poena viška.

U istom ritmu su košarkaši Zvezde nastavili u drugoj četvrtini, u kom su jakom odbranom razoružali Francuze, nakon čega je razvijena igra u tranziciji, pa je srpski i regionalni šampion došao do 14 poena prednosti.

Pokušao je Asvel nekako da se vrati do kraja poluvremena, ali nije išlo, crveno-beli su sve držali pod kontrolom i na veliki odmor su otišli sa osetnih plus 10 - 35:25.

Izgledalo je da tim sa Malog Kalemegdana sve drži u svojim rukama, međutim sve se promenilo u drugom poluvremenu. U trećoj četvrtini se igra crveno-belih jednostavno raspala, nisu bili oštri u napadu, Asvel je našao pukotine i u odbrani, što je bilo dovoljno da se domaćin vrati u meč.

I ne samo da se vratio u duel, već je uspeo i da preokrene, pa je u poslednjih 10 minuta prednost bila na strani Francuza - 49:48. Sve je to značilo da se u završnici očekuje drama.

Tako je i bilo, jer iako je Zvezda u većem delu poslednje četvrtine, nije uspela da prelomi meč. Imala je pet poena prednosti, međutim Asvel je uspeo da odgovori, te je u poslednja dva minuta ušao sa poenom prednosti - 66:65.

Do kraja su Francuzi uspeli da zadrže prednost, budući da su slavili sa 69:67. Imao je Ognjen Dobrić poslednji napad na meču, kada je mogao da izraste u junaka, no bio je u teškoj situaciji i nije mogao da pogodi preko ruke.

Tako je Zvezda doživela 12. poraz u Evroligi, čime je smanjila šansu da se ozbiljnije uključi u borbu za četvrtfinale.

ASVEL - CRVENA ZVEZDA 69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19)

Dvorana: "Astrobal". Gledalaca: 2.000. Sudije: Luiđi Lamonika, Emilio Perez, Vasilika Caruha.

ASVEL: Džons 17, Kahudi 2, Lakomb 17, Dio 3, Najt 4, Rajzaker, Gist 9, Fal 4, Osetkovski 7, Strazel 5, Adetokumbo 1.

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Davidovac 2, Mitrović 9, Lazić 2, Kalinić 9, Dobrić 20, Holins 5, Ivanović, Marković 2, Vajt 12, Kuzmić 2, Cirbes.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati