Košarka

[ Izvor: Sportske net ]

05. 01. 2022. 20:15 1

Partizan ispisao istoriju protiv Splita!

U 15. kolu AdmiralBet ABA ligi, košarkaši Partizana savladali su Split u Beogradu rezultatom 109:49 (17:12, 34:5, 32:21, 26:11).

Izabranici Željka Obradovića su ostvarili još jednu laku pobedu u regionalnom takmičenju, ovoga puta "stradali" su Splićani koji su otpor pružali samo u prvoj četvrtini.

A onda je Partizan "krenuo" i šut, zablistao je Glas koji je do poluvremena postigao 11 poena, pratili su ga Panter i Glas.

Druga deonica bila je pravo malo košarkaško savršenstvo, Partizan je rivalu dozvolio svega pet poena, nakon čega je postalo i jasno da će domaćin pobediti večerašnji duel.

Sve nakon toga bilo je nemilosrdno privođenje posla kraju, do završetka meča Partizan je stigao do magične cifre od 100 poena.

Gregor Glas postigao je 19 poena, uz to je dodao i pet asistencija i tri uhvaćene lopte, Miletić je dao 18 uz 10 asistencija, Panter je dao 14, dvocifreni su bili još i Mur sa 12, dok su Koprivica, Ledej i Madar postigli po 10 poena.

Na drugoj strani, Šorter je postigao 17 poena uz četiri skokova.

Bila je ovo istorijska utakmica u AdmiralBet ABA ligi pošto je Partizan zabeležio najveću pobedu u istoriji regionalnog takmičenja.

Partizan je posle 15 utakmica drugi na tabeli AdmiralBet ABA lige sa učinkom 12-2, dok je Split ostao poslednji sa 2-13.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati