Košarka

M. Z.

04. 12. 2021. 21:20 0

Jokić držao čas košarke Njujorku (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu i vodio svoj Denver do pobede nad Njujork Niksima u "Medison Skver Gardenu". Jokić je dominirao u najpoznatijoj košarkaškoj areni na svetu iako je odigrao samo tri četvrtine, omogućivši Nagetsima da rutinski trijumfuju – 113:99.

Momak iz Sombora je držao košarkaški čas od prvog do poslednjeg minuta na parketu (odigrao 27 minuta), a na kraju je zabeležio novi dabl-dabl.

Jokić je duel završio sa 32 poena (14/19 iz igre, 3/7 za tri), uz 11 skokova i pet asistencija.

On je veoma snažno otvorio utakmicu i već u prvom minutu imao po jedan koš, skok i asistenciju, što je ekipi Majka Melouna značilo da može da se opusti i igra prepoznatljivo u napadu.

Jokić je već posle prvih 12 minuta imao dvocifren učinak, a Denver vodio pet razlike, da bi mu se u drugoj četvrtini priključio Zeke Nadži koji je sjajno šutirao sa distance. Kao što je običaj, početkom tog perioda na terenu se našla druga postava, što je Njujork iskoristio i rezultatski se približio.

Međutim, kada se prošlosezonski MVP vratio u igru, zauzeo svoje mesto pod obručima i ponovo je sve krenulo u korist gostiju.

Utakmica je definitivno rešena u drugoj polovini treće četvrtine, kada je Denver više od pet minuta sprečio rivale da poentiraju iz igre.

Napravili su finalisti Zapada seriju 17:1 u kojoj je glavnu rolu imao ko drugi do Jokić i slomili otpor Niksa.

Ako su se neki navijači u "velikoj jabuci" ponadali da možda može da se zakuva dok glavni igrači "grumenja" nisu na parketu, sve dileme su otklonjene početkom poslednjeg perioda. Fakundo Kampaco je ubacio dve brze trojke, još brže su sa iste distance pogađali Džef Grin i Dejvon Grin i tada je duel faktički i završen.

Do kraja su gosti sačuvali veliku prednost i ispravili grešku od pre dve večeri, kada su poraženi od Orlanda.

Pored Jokića, istakao se spomenuti Nadži sa 21 poenom i osam uhvaćenih lopti, dok su dvocifreni bili još Barton (11) i Moris (10).

Sa druge strane, u redovima Niksa očekivano je prednjačio Džulijus Rendl sa 24 poena, devet više od Furnijea.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati