Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

30. 11. 2021. 04:59 0

Jokićev povratnički dabl-dabl za prekid Denverove crne serije (VIDEO)

Vratio se Nikola Jokić (24 poena, 15 skokova i 7 asistencija) na parket, bio je u elementu, a Denver Nagetsi su se, iako to konačan rezultat ne oslikava najbolje, prošetali Majamijem. Nit “vrele” dobrodošlice, nit naelektrisanja na parketu, nit igre Hita. O svemu se pitao Denver, a Majami je bio nemi posmatrač - 120:111.

Rezultatska, ali i kriza u igri su iza Denvera. Sastav Majka Melouna ponovo je na pobedničkom koloseku. Šest utakmica se Denver zlopatio, u dobroj meri i zato što nije bilo Nikole Jokića kojeg je morio zglob šake. Protiv Majamija je Nikola Jokić bio u elementu, želeo je da se stavi tačka na priču koja se vuče od početka novembra - uspeo je u tome. Nije se u igri Denvera osetilo ni to što je tim iz Kolorada bio kratak za dvojac Džamal Mari - Majkl Porter Junior. Denver je povlačio koce, imao sjajno šutersko veče i verovatno odigrao najbolju utakmicu u sezoni.

Nikola Jokić u elementu, ceo Denver sa vođom izuzetno inspirisan. Naročito Bouns Hajland i Vil Barton, koji su izvanredno pucali trojke. Ubacili su košarkaši Denvera rivalu 18 šuteva za tri poena - pokušali 35 puta - a prednjačio je Bouns Hajland sa pet pogođenih dalekometnih šuteva, dok je Vil Barton imao jedan manje.

Momak iz Sombora se nije toliko oslanjao na trojke - pokušao dva puta i bio polovičan - ali je pod košem pravio dar-mar i nije mu mnogo nedostajalo da protiv Majamija zabeleži još jedan tripl-dabl. Ostao je kratak za tri asistencije. A, postigao je 24 poena - šut iz igre 9/14 - i uhvatio 15 lopti ispod obruča. Velika ispomoć Nikoli Jokiću bio je Eron Gordon sa 20 i Bouns Hajland sa 19 poena, a Vil Barton je dodao 14.

Pretila je Majamiju u jednom momentu rezultatska katastrofa, veći deo drugog poluvremena bio je u zaostatku 20 i više poena, ali je pad u igri i opuštanje košarkaša Denver Nagetsa polovinom poslednje deonice iskoristio i sveo zaostatak na jednocifrenu, podnošljivu razliku. Časnom porazu najviše je doprineo Bem Adebajo, koji je meč završio sa 24 poena i tako podelio zvanje najboljeg strelca sa Nikolom Jokićem.

NBA LIGA - REZULTATI

Utorak

Filadelfija - Orlando 101:96

/Kari 24 - Vagner 27/

Majami - Denver 111:120

/Adebajo 24 - Jokić 24/

Čikago - Šarlot 133:119

/Vučević 30 - Rozijer 31/

Hjuston - Oklahoma 102:89

/Vud 24 - Gildžus Aleksander 22/

Minesota - Indijana 100:98

/Tauns 32 - Brogdon 25/

Dalas - Klivlend 96:114

/Dončić 25 - Alen 28/

San Antonio - Vašington 116:99

/Vajt 24 - Bil 18/

Juta - Portland 129:107

LA Klipers - Nju Orleans 104:123

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati