Košarka

Direktno.rs

28. 11. 2021. 19:37 6

Pešić oštar: Moraju da nauče kako se igra za Srbiju

Košarkaši Srbije ispustili su 14 poena prednosti i izgubili su od Belgije sa 73:69 u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket, a selektor "orlova" Svetislav Pešić istakao je da je domaćin zaslužio pobedu u Monsu.

- Najpre želeo bih da čestitam reprezentaciji Belgije i njenom selektoru. Zaslužili su pobedu. Delovalo je da smo imali kontrolu, ali napravili smo desetak grešaka i vratili protivnika u igru. Iz tih grešaka su dolazili do lakih poena i podizali samopouzdanje. Nismo odreagovali kako smo želeli - rekao je Pešić posle meča.

Njegov tim je imao devet poena prednosti posle tri četvrtine, ali je loša četvrta presudila u korist domaćina.

- Znali smo i pre početka treće četvrtine da će Belgija biti agresivnija, da će igrati koncentrisanije. Počeli smo treći kvartal sa 0:8, bez prave organizacije u napadu i tako podizali samopouzdanje rivalu. Prošlu utakmicu u kvalifikacijama smo dobili, večeras smo izgubili. Ovo moramo da zapamtimo i iz ovog poraza izvučemo pouke - dodao je Pešić.

Iz prve faze čak tri ekipe idu dalje, ali Pešić smatra da to ne sme da uljuljka "orlove".

- Mnogim igračima je ovo prvi put da su u reprezentaciji i moraju da nauče kako se igra u državnom timu, u nešto drugačijem sistemu u kojem je svaka utakmica kao poslednja. Moramo bolje da kontrolišemo napad, loptu, jer kao što vidimo u kvalifikacijama, svaka utakmica je jako teška. Generalno, za mene je važno da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam sa ovim momcima, jako su talentovani, pokazali su da imaju pravi stav, borili se za zemlju i saigrače i to je osnova koja nam je potrebna u budućnosti - jasan je selektor Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati