Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

20. 11. 2021. 22:51 2

Crno-belo veče u Areni, Parni valjak melje...

Košarkaši Partizana trijumfovali su večeras pred blizu devet hiljada gledalaca u ''Štark Areni'' protiv podgoričke Budućnosti rezultatom 75:66 u devetom kolu AdmiralBet ABA lige.

Crno-belima je ovo osma pobeda, imaju skor 8-1, a Budućnost je sada na 6-3 na četvrtoj poziciji.

Partizan je od samog početka meča imao rezultatsku prednost. Uvodne minute je obeležio Aleksa Avramović sa dve osvojene lopte u odbrani, uz pet poena u napadu i Partizan je stekao početnu prednost od 9:2.

Gosti se potom vraćaju zahvaljujući raspoloženom Siliju u napadu, ali Partizan je održavao vođstvo, razigrali su se i Smailagić i Ledej, a u završnici prvog kvartala i Madar, pa je posle prvih deset minuta igre Partizan vodio sa 20:13.

Drugu četvrtinu obeležio je Alen Smailagić koji je do poluvremena stigao do 14 postignutih poena. Partizan je u tom periodu došao do desetak poena prednosti, prvi put je bilo 30:20, ali vrlo lako su crno-beli dozvolili rivalu da tu razliku prepolovi. Ipak, do kraja drugog kvartala Partizan zahvaljujući pre svih Ledeju i Smailagiću vraća dvocifrenu prednost koja je posle 20 minuta igre iznosila 41:30.

Očekivali su navijači Partizana da crno-beli već od starta drugog poluvremena ''dodaju gas'' i eventualno već tada prelome utakmicu u svoju korist, ali su se stvari nešto drugačije odvijale.

Vajli, Micov, Popović i Kobs su svojim poenima uspeli da sredinom trećeg kvartala smanje prednost Partizana na 44:41, a trojkom Silija na dva i po minuta pre kraja ovog dela igre Budućnost prilazi na 46:45.

Crno-beli su u tim trenucima imali sve više problema u napadu, Smailagić je zaustavljen, ali Gregor Glas potom preuzima odgovornost. Pogodio je najpre sa penala, a onda i trojku za 50:45. Gosti opet prilaze na ''minus dva', ali Glas još jednom pogađa za tri poena i crno-beli su poveli sa 53:48. U poslednjim sekundama treće četvrtine Šehović je imao dva otvorena šuta za tri poena, ali nije bio precizan, pa je Partizan u poslednji kvartal ušao sa pet poena razlike.

A kada je to bilo najvažnije, Aleksa Avramović ponovo izbija u prvi plan i najviše zahvaljujući njemu Partizan dolazi do devet poena prednosti - 65:56 na tri i po minuta pre kraja.

Posle tajm-auta Aleksandra Džikića, Ledej poentira sa penala, a onda nova odlična odbrana crno-belih i novi poeni Smailagića na drugoj strani za 69:56 i tu je, na oko dva minuta pre kraja, pitanje pobednika bilo rešeno.

Smailagić je sa 18 poena i sedam skokova bio najefikasniji u Partizanu, Avramović je upisao 17, uz četiri asistencije, Glas je upisao 12, a Ledej 11 poena i šest skokova.

Kod gostiju, Sili 19 poena, Kobs 14 i Micov 11, a treba reći i da je ekipa Budućnosti doputovala sa samo desetoricom igrača u rosteru, pri čemu im je nedostajao i najbolji igrač Vili Rid.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati