Košarka

Direktno.rs

17. 11. 2021. 22:54 5

Obradović objasnio zašto Zagorac više nije kapiten

Trener Partizana Željko Obradović posle pobede protiv Lietkabelisa objasnio je zbog čega je kapitensku traku nosio Nemanja Dangubić umesto Radeta Zagorca.

Trofejni strateg je naglasio da se ništa specijalno nije dogodilo i da je to bila samo njegova odluka.

- Ništa specijalno, to je samo moja odluka. Ja sam jedini čovek koji ima odgovornost za takve stvari sam ja. Ja sam rešio da Dangubić bude kapiten. Niko drugi ne može da odluči osim mene. To je sve nešto što je noramalno jer ja sam njima živim 24 sata - rekao je Obradović i nastavio:

- Odluke donosim isključivo u interesu tima. Odluke odnosim na osnovu onoga što rade na treninzima, kako se ponašaju… Pored Zagorca nisu igrali ni Trifunović, Kuruks i Miletić. To ne znači da neće igrati u sledećim mečevima. Svaki od njih je važan i mora da bude spreman da doprinese pet sekundi ili 39 minuta. Svako ko nosi dres mora da zna da se od njih to očekuje.

Trener Obradović je govorio na temu dovođenja pojačanja na mestu centra.

- Da li treba da dovedem nekoga na poziciji pet, a da smanjim minutažu Balši Koprivici? To nema smisla. Neću potpisivati da bih potpisivao. Treba da shvatimo gde živimo i gde radimo - istakao je trener Obradović.

Osvrnuo se trener crno-belih i na priče da je ovogodišnji budžet kluba preko deset miliona evra.

- Ta priča o budžetima - bože sačuvaj. Ne bih dovodio nekoga reda radi. Ako bude na tržištu bilo, nebitno da li je petica, da može da promeni - reagovaćemo. Zašto to kažem? Sezona je dugačka. Madar nije igrao, želeo je da igra sa injekcijom. Meni je važnije njegovo zdravlje od utakmice. Rekao sam mu nemoj to da radiš, već da budeš spreman za naredne utakmice. Zagorac nije mogao protiv Andore jer su ga zabolela leđa pet minuta pred početak meča - indirektno je trener Partizana obrazložio odluku da Zagorcu oduzme kapitensku traku.

Da podsetimo, Partizan je večeras u petom kolu grupe A Evrokupa kod kuće savladao Lijetkabelis sa 84:77, a u narendoj rundi gostuje Metropolitansu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati