Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

04. 11. 2021. 05:14 2

Bobi dao 17 poena i pobedio, Jokić 34 i izgubio (VIDEO)

Memfis je izvukao maksimum iz "dvomeča" protiv Denvera u Fedeks Forumu. Dve pobede u tri dana, uprkos tome što je aktuelni MVP Nikola Jokić podigao lestvicu i umalo pokorio Tenesi. Pre dva dana ostao je na "samo" 23 poena i po sedam skokova i asistencija, sinoć je upisao rekord sezone sa 34 poena, uz 11 uhvaćenih, pet podeljenih i dve ukradene lopte za 35 minuta na parketu, ali ni to nije bilo dovoljno da se savladaju tvrdi Grizliji - 108:106 (37:19, 19:36, 22:28, 30:23).

Jokić će najžalije od svega biti promašen šut za produžetak iz reketa. Lopta je ostala na prvom obruču posle čvrste odbrane Džerena Džeksona, a obično su to situacije iz kojih Jokić retko kada promašuje. Nije ga poslušala ruka u toj situaciji, ali bolje i sada nego kada bude najpotrebnije u kasnijoj fazi sezone...

Doduše, Jokić je znao da zapali publiku u Fedeks Centru. Osim svojih prepoznatljivih minijatura, centar iz Sombora je izvukao i keca iz rukava u vidu trojke gotovo s visine ivice Memfisovog logoa kojom je doveo Nagetse na samo tri poena minusa (94:97) uz nešto više od šest i po minuta na semaforu, no nije se dalo da to bude inicijalna kapisla za nešto više...

Odavno traje polemika u košarkaškim krugovima da li se prema Bobanu Marjanoviću čini velika nepravda zato što više vremena provodi kraj terena, a čak i kada dobije šansu to bude na kašičicu... Ma koliko postojalo zagovornika teze da gorostasni centar ne može da isprati brzinu NBA košarke, toliko on uporno dokazuje da uz doziranu minutažu i pravu ulogu na parketu može da bude izuzetno koristan!

Dokaz je Dalasov trijumf u lokalnom derbiju protiv San Antonija (109:108), gde je Marjanović prvi put ove sezone dobio ozbiljnu šansu da se pokaže i nije izneverio! Tri utakmice je proveo na klupi, u onom prethodnom duelu sa Sparsima čak nije bio ni u protokolu, a ove noći ubacio je 17 poena za nepunih 15 minuta i podsetio Grega Popoviča, a pre svega publiku u AT&T Centru zašto je svojevremeno bio njihov miljenik.

Marjanović je savršeno iskoristio svaki minut koji je dobio. I ne samo to, večeras je bio praktično jedino dobro što je Džejson Kid mogao da izvuče sa klupe za rezerve, baci na parket i dobije nešto konkretno. Mnogo je Dalasu falilo poena od rezervista, a Marjanović se svojski potrudio da pokaže Kidu da i te kako može da računa na njega u nastavku sezone. Na 17 poena (8/10 iz igre) upisao je još pet skokova i jednu blokadu. Više nego dovoljno!

Pamte košarkaši Atlante bolja vremena u Bruklinu, gostovanje Netsima trebalo je da posluži kao test karaktera za ekipu Nejta Mekmilana, ali se samo potvrdilo da ovaj tim teško funkcioniše kada šuterske sprave nisu podešene na optimalan nivo.

Rezultat toga je rutinska pobeda Bruklina nad Atlantom (117:108), u meču gde su se Hoksi dobro držali sve do početka treće deonice, a onda je usledio sunovrat bez povratka nazad. Teško da su Mekmilan i njegovi igrači mogli da očekuju više posle čak 22 promašene trojke (13/35), odnosno zbirno tri pogotka sa distance od strane Treja Janga i Bogdana Bogdanovića iz ukupno 11 pokušaja.

Bogdanović je posle pet uzastopnih dvocifrenih izdanja ostao ispod granice. Proveo je na parketu 29 minuta i šutirao 3/10 iz igre, uz samo jedan pogodak za tri iz pet pokušaja. Imao je četiri skoka i jednu asistenciju, a u drugom poluvremenu gotovo da ništa nije pogodio...

NBA – REZULTATI

Klivlend – Portland 107:104

/Alen 24 – Lilard 26/

Indijana – Njujork 111:98

/Tarner 25 – Beret 23/

Orlando – Boston 79:92

/Karter 13 – Braun 28/

Filadelfija – Čikago 103:98

/Kari 22 - Derozan 37/

Vašington – Toronto 100:109

/Bil 25 - Vanvlit 32/

Bruklin – Atlanta 117:108

/Durant 32 - Hanter 26/

Memfis - Denver 108:106

/Džekson 22 - Jokić 34/

Minesota - LA Klipers 115:126

/Edvards 28 – Džordž 32/

San Antonio - Dalas 108:109

/Marej 23 - Branson 31/

Golden Stejt - Šarlot 114:92

Sakramento - Nju Orleans 112:99

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati