Košarka

Milan Zarić

15. 10. 2021. 20:37 0

Partizan sam na vrhu: Cibona pregažena u derbiju

Košarkaši Partizana zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi, pošto su u četvrtom kolu regionalnog takmičenja savladali Cibonu sa 79:61 u dvorani "Dražen Petrović".

Regionalni klasik, duel dva bivša prvaka Evrope, bio je ujedno i najteži zadatak za crno-bele u dosadašnjem toku sezone, međutim tim iz Humske je uspeo da odgovori izazovu i da na kraju upiše četvrtu pobedu u sezoni.

Izabranici Željka Obradovića su slavili u meču koji su obeležile serije timova, rezultatska klackalica, ali je u poslednjoj četvrtini, kada se sve lomio gostujući tim bio prisebniji, te je došao do slavlja.

Prva četvrtina je počela dosta nervozno sa obe strane, nije bilo mnogo poena na startu, čime je vidno bio nezadovoljan Obradović. Međutim, uspeo je da trgne izabranike, koji su zaigrali odlično, napravivši seriju od čak 18:0, zahvaljujući kojoj su došli do čak 14 poena prednosti.

Pokušala je Cibona da se vrati u prvom kvartalu, prišla je na minus sedam, ali su gosti znali da odgovore, pa su na prvi obavezni odmor otišli sa dvocifrenim plusom - 22:11.

Očekivalo se da će crno-beli da nastave u tom ritmu, imali su konstatnu prednost, međutim finiš nije bio onakav kakav je Obradović želeo. Jer, došlo je do pada u igri Partizana, "vukovi" su ušli u seriju od 10 vezanih poena, pa su na poluvreme otišli sa samo četiri poena manjka.

To im je omogućilo da mogu da se nadaju pozitivnom ishodu, i ne samo to, već su došli i do preokreta i vođstva (45:43), prvog posle onih 4:0 na startu. Ipak, usledio je odgovor crno-belih, ubacili su Ledej i ostali košarkaši Partizana u veću brzinu, pa su u poslednjih 10 minuta ušli sa sedam poena prednosti - 50:57.

Tom serijom su košarkaši Partizana očigledno slomili otpor Cibone, što se posebno videlo na početku kvartala, kada je prednost gostiju samo rasla.

Došli su za tili čas gosti do plus 12 (64:52), posle čega za "vukove" nije bilo povratka. Do kraja su crno-beli mirno priveli meč kraju, slavili su sa 79:61 i ostvarili četvrtu pobedu u ABA ligi, pa su tako ostali jedina neporažena ekipa na Jadranu, budući da je Cibona doživela prvi poraz.

CIBONA - PARTIZAN 61:79 (11:22, 26:19, 13:16, 11:22)

Dvorana: Košarkaški centar "Dražen Petrović". Gledalaca: 2.000. Sudije: Milan Nedović, Matej Špendl, Dragan Porobić.

CIBONA: Vujović, Radovčić 6, Vranković 8, Mustapić, Prkačin 14, Gegić 9, Vildoza 1, Majcunić, Gnjidić 9, Branković, Drežnjak 5, Rojvers 9.

PARTIZAN: Kuruks 3, Panter 10, Ledej 24, Zagorac 10, Avramović 6, Koprivica 2, Dangubić 8, Smailagić 2, Mur 9, Glas, Trifunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati