Košarka

[ Izvor: sportske novosti/sportske.net ]

15. 10. 2021. 10:05 0

"Zvezdi svaka čast, ali Partizan je Partizan"

Ekipa Cibone šest godina čeka pobedu nad Partizanom na svom terenu, a s obzirom na sjajan start ekipe Vladimira Jovanovića u AdmiralBet ABA ligi, pa pobedu nad crno-belima tokom priprema u Opatiji, ali i povratak željka Obradovića na klupu Partizana, atmosfera pred večerašnji duel dva košarkaška velikana ponovo podseća na nekadašnju, iz vremena bivše Jugoslavije, ili još bolje, iz 2010. kada je Kecman postigao antologijsku trojku za titulu ABA ligi, trojku koja navijače Cibone i dalje boli.

U najavi večerašnje utakmice u ''Draženovom domu'', zagrebačke ''Sportske novosti'' tu Kecmanovu trojku opisuju kao ''nož u srce'' Ciboni, a na temu višedecenijskog rivalstva dva kluba nemaju nikakvu dilemu:

- Uz dužno poštovanje Crvenoj zvezdi i Budućnosti, koji u poslednjih pet godina dominiraju ABA ligom, kad se gleda unazad kompletne dve decenije, najveće regionalno rivalstvo još uvek je ono Cibone i Partizana, koji su se dvaput susretali u finalima, po jednom u četvrtfinalu i polufinalu, dok su u modernoj istoriji - nakon raspada nekadašnje države - međusobno odigrali čak 50 utakmica, 10 u Evroligi i 40 u ABA ligi'', navodi se na početku njihovog opširnog teksta u kome se poseban akcenat stavlja na evroligaške duele Cibone i Partizana u kojima Zagrepčani imaju boji skor, 7-3 u pobedama.

S tim u vezi, podsetili su i na ''šou'' Ace Petrovića u Beogradu, u prvom posleratnom evroligaškom susretu, januara 1998. godine, kada je Cibona slavila u ''Pioniru'' sa 78:70.

- Izašao je na teren pre ekipe kako bi “otupio navijačku oštricu” za igrače, burno slavio svaki koš, plesao uz aut-liniju kad su Vukovi došli nadomak pobede - podseća se u tekstu.

Ali, od tada je prošlo mnogo vremena, a proteklih šest godina bez pobede nad Partizanom u Zagrebu opisiju se kao Cibonina ''ljuta rana''.

Hoće li je Željkov Partizan večeras ''dosoliti''?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati