Košarka

Direktno.rs

08. 10. 2021. 21:53 0

Uzalud sedam trojki Micića, Efes opet izgubio

Košarkaši CSKA pobedili Efes u Istanbulu u drugom kolu Evrolige sa 100:96, a turskom timu nije pomogla ni sjajna partija Vasilija Micića, koji je meč okončao sa 32 poena, pritom pogodivši i sedam trojki.

"Armejci" su došli do prvog trijumfa u novoj sezoni, dok je aktuelni šampion Evrope posle debakla u Madridu doživeo i drugi neuspeh.

Moskovljani su sve vreme kontrolisali meč u "Sinan Erdem domu", već u finišu prve četvrtine imali su dvocifrenu prednost, a maksimalnih plus 16 bilo je u trećem periodu - 75:59.

Efes je u poslednoj deonici uspeo da dođe do jednocifrenog zaostatka. Uz sjajnog Micića razigrao se i Adrian Moerman i na nešto manje od minut i po pre kraja ekipa Ergina Atamana se približila na 94:90.

Domaći su u sledećem napadu zbog pet ličnih grešaka ostali bez srpskog plejmejkera, a Moerman je novom trojkom na 52 sekunde pre kraja potpuno svoj tim vratio u meč (93:95). Moskovljani su posle tajm-auta poentirali nakon što je Tornike Šengelija "pokupio" skok u napadu i zakucao, a ispostaviće se da je to bio ključan detalj izuzetno dobrog meča u Istanbulu.

Armejce su predvodili Šengelija sa 23 poena, Vil Klajburn sa 18, dok su Johanes Fojtman i Ife Lundberg postigli po 17 poena.

Micić je bio ubedljivo najefikasniji u Efesu sa 32 poena (pogodio sedam trojki), uz po dva skoka i asistencije za 30 minuta, Moerman je dodao 14, a Šejn Larkin 12. Filip Petrušev je za 13 minuta zabeležio sedam poena i tri skoka.

CSKA u sledećem kolu dočekuje Zenit, a potom dolazi u Beograd, dok Efes očekuje gostovanje Asvelu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati