Košarka

Direktno.rs

21. 09. 2021. 12:50 1

Sahranjen Duda Ivković: Ispratile ga legende i poštovaoci

Dušan Duda Ivković, legendarni košarkaški trener, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu. Oproštajni govor održao je Dudin prijatelj glumac Goran Sultanović, a kovčeg su nosili Željko Obradović, Vlade Divac, Dino Rađa, Predrag Danilović, Žarko Paspalj i Jure Zdovc.

Supruga Nena je neutešna, a svi prilaze da joj izraze saučešće. Među prvima su na sahranu stigli Vlade i Ana Divac. Proslavljeni srpski košarkaš je došao do kovčega, oprostio se od prijatelja i mentora, a onda prekrstio.

Veliki broj sportista, glumaca, političara, sportskih radnika došao je danas da se oprosti od Dude Ivkovića. Tišina, muk, neverica i jecaji promiču pored sanduka našeg proslavljenog trenera koje se nalazi pored crkve na Novom groblju.

Među prisutnima su, Ivkovićev kum i dugogodišnji prijatelj, Željko Obradović, koji teši članove porodice, kao i Jure Zdovc, Dino Rađa, Pero Antić, Nenad Krstić, Žarko Paspalj, Predrag Danilović, Vlade Divac, Saša Obradović, Dragan Kićanović, Nebojša Ilić, Dejan Radonjić, Miroslav Berić, Novica Veličković, Kosta Perović, Marko Kešelj, Miško Ražnatović, Zoran Gajić, Ivica Dačić...

Glumac Goran Sultanović održao je potresan govor:

- I sam je uspeo da bude zvezda na nebu Srbije, Evrop i svetske košarke. Ne pristajem, mada znam da nisam u pravu da je ovo rastanak, ovo shvatam kao jedan od onih trenutaka kada on zapakuje svoje golubove, zapali u neki od evropskih gradova da tamo širi svoju filzofiju o košarci. A onda, kad opet pobedi, bane na Crveni krst, sednemu od nekih kafana i nastavimo nikad dopričane priče o Radničkom koji je imao veliko uticaja na naše vaspitanje, o ljudima sa Crvenog krsta... Nadam se da će se opet pojaviti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali... Hvala ti što si me priihvatio kao druga - rekao je Sultanović.

U jednom trenutku je snimljen i Željko Obradović, kum Ivkovića i trener Partizana, koji je brisao suze. 

Ivkovićevi prijatelji su pustili golubove, koje je i sam trener, uzgajao...

- Samo da vam se svima zahvalim ispred porodice, dostojanstveno smo ga ispratili, rečeno je u ime porodice legendarnog trenera.

Komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića održana je juče u Narodnoj Skupšni Republike Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati