Košarka

M. Z.

16. 09. 2021. 20:10 0

Novica se u suzama oprostio od Partizana i košarke

Duel između Partizana i Efesa ima poseban značaj, jer je to poslednji meč koji je Novica Veličković odigrao u karijeri. Čuveni kapiten crno-belih je dobio šansu u poslednja dva minuta prvog poluvremena, kada je "Arena" proključala. Ovacije su trajale nekoliko minuta, a bile su sve jače kada je Veličković najpre poentirao, a onda i asistirao.

Bivši reprezentativac Srbije se tako pred "grobarima" oprostio od košarke, a ovaj meč je bujao od emocija. Jer, početak meča je obeležio minut ćutanja kako bi bila odata pošta Dušanu Dudi Ivkoviću, našem trofejnom treneru, koji je danas preminuo.

Veličković se obratio navijačima, ali nije mogao da zadrži emocije kada je govorio o Ivkoviću, pa je zaplakao.

- Nažalost, danas nas je napustio Duda Ivković - rekao je Veličković, pa zastao pod emocijama:

- Ovim putem bih hteo da mu se zahvalim za sve što je uradio za našu, za svetsku košarku, za mene lično. Za svaki savet koji mi je dao. Neka mu je večna slava - rekao je Novica na početku.

A onda se i zahvalio svima koji su uticali na njegovu karijeru.

- Zahvalio bih se mojoj porodici. Duletu, Saši Danilović za sve što je uradio za mene. Tu su svi ljudi koji su mi pomogli u karijeri, pogotovo moji saigrači, bez kojih verovatno ne bih ni bio u ovoj poziciji - istakao je čuveni kapiten crno-belih, koji je govor prekidao u nekoliko navrata zbog suza.

- Hvala Partizanu na svemu što mi je dao u životu, samo delić toga sam hteo da vratim. Navijači, isto tako sam i vama hteo da vratim za svu energiju koju smo delili zajedno svih ovih godina. Isto tako, hteo bih da poželim svu sreću Željku i ekipi, da ih prati zdravlje. Kao što sam rekao, Partizanova publika zna da ceni borbenost, energiju i to je sve što imam da poručim ovim momcima ovde.

Na kraju, poruka za navijače, koja je uticala da "Arena" grmi od pesme.

- Jednu pesmu sam ponavljao gde god da smo igrali. Da li na strani, kod kuće. Voleo bih svi da se zagrlite, tako i igrači... - rekao je Novica, pa poveo navijanje:

- Gde god ti da igraš, tu su tvoji "grobari".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati