Košarka

Direktno.rs

12. 09. 2021. 21:18 0

Debakl Partizana, Fener slavio sa 27 razlike

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi u finalu pripremnog "Istanbol" turnira u najvećem gradu Turske. Izabranike Željka Obradovića ubedljivo je savladao domaći Fenerbahče sa 89:62.

Tim Aleksandra Đorđevića u polufinalu je pobedio Uniks iz Kazanja, dok je Partizan potrošio mnogo energije u subotu kada je nakon tri produžetka eliminisao Monako.

Gotovo niko nije bio raspoložen igrački u ekipi Partizana, osim Alena Smailagića, koji je uspeo da ponovi dobru igru iz meča sa Monakom. Problematičan je bio napad crno-belih, šut sa distance nikako nije služio Beograđane, pa je stoga ubedljiv poraz bio očekivan.

Koliko je Partizan bio loš dovoljno govori i sam početak utakmice. Crno-beli su prvi koš postigli tek u šestom minutu preko Zeka Ledeja. Za to vreme, Fener je već dogurao do dvocifrenog broja poena i posle uvodnih deset minuta vodio je sa plus 12.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Partizan je ponovo otvorio četvrtinu "prazno", pokušao je da ih trgne Alen Smailagić, ali je to bilo jako neuspešno. Razlika je samo nastavila da raste i pretila je da preraste u katastrofu za ekipu Željka Obradovića, iako je reč samo o prijateljskom meču. Na poluvremenu je bilo plus 14 za turski tim.

Fener je održavao prednost na tom nivou sve do polovine treće četvrtine, kada je dodatno upalio motore. Nije mogao Željko Obradović da uradi ama baš ništa, pa je već krajem ovog perioda samo seo na klupu, kada je njegov tim u jednom trenutku gubio sa čak 30 razlike.

Poslednja četvrtina solidno je krenula za Partizan, uspeli su na kratko da spuste zaostatak, ali su potom ponovo dopustili Feneru da se razigra i da se vrati na plus 30. Imaće Željko mnogo šta da kaže svojim igračima, pošto je današnja igra bila zaista na jako lošem nivou.

Sledi meč sa Anadolu Efesom na kojem će se od dresa Partizana oprostiti Novica Veličković. Taj meč će se igrati u četvrtak od 19 sati u Areni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati