Košarka

Direktno.rs

11. 08. 2021. 18:28 0

Trudna došla do medalja na OI i Evrobasketu?!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nažalost nije osvojila bronzanu medalju u Tokiju. Ali se na pobednički podijum popela jedna devojka sa srpskim prezimenom - Valerijen Vukosavljević. Reprezentativka Francuske koja se pre dve godine venčala sa našim košarkašem Filipom Vukosavljevićem, u razgovoru za "France TV info" otkrila da je taj uspeh ostvarila na nesvakidašnji način, odnosno da je ne samo u Tokiju, nego i na Evrobasketu koji je održan mesec dana ranije, a na kome su Francuskinje osvojile srebro, igrala u drugom stanju.

Kako kaže, o tome su pre oba takmičenja znala samo njena porodica i nekoliko ljudi u francuskom timu.

Ni u jednom trenutku se nije uplašila da će je trudnoća sprečiti da igra na oba takmičenja.

- Nikako. Bila sam sam veoma srećna kada sam čula lepe vesti (da sam trudna), jer smo suprug i ja to dugo planirali. Pošto sam sportista i navikla sam da se svakodnevno bavim sportom, moj ginekolog je rekao da neće biti problema da treniram tri i po meseca u trudnoći i da mogu da igram Evrobasket i Olimpijske igre - rekla je Valerijen.

Pre takmičenja obavestila je selektorku i timskog lekara o lepim vestima.

- Želela sam da neko od medicinskog osoblja zna, jer nikad ne znate šta bi moglo da se dogodi. Imala sam pristanak saveznog lekara, dogovor sa mojim ginekologom i to je bila glavna stvar. Selektorka mi je rekla da računa na mene, ako je sve u medicinskom redu. I bilo je sve u redu.

Ipak, zadržala je vest o trudnoći u tajnosti od saigračica.

- Bojala sam se da će se saigračice, pa čak i rivali drugačije ponašati prema meni na terenu, pod izgovorom da sam trudna. Ne bih to smatrala baš fer. Što se tiče medija, želela sam samo da izbegnem sva pitanja osim košarkaških.

Zanimljivo da niko nije primetio da je trudna, čak ni saigračice.

- Zbog anti-kovid mera, obično se nismo tuširale kao tim (u dvorani). Vratile bismo se u hotel, a ja bih se tuširala u svom kupatilu. Pokušavala sam to da sakrijem što sam bolje mogla, sa različitim stepenom uspeha. Dobila sam i poneki smešan komentar od kolega. Ali, uvek sam uspevala da se izvučem izvinjavajući se - kroz smešak je završila Valerijen Vukosavljević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati