Košarka

Direktno.rs

03. 08. 2021. 09:05 0

Amerikanci "uspavali" Špance i otišli u polufinale

U jednom od klasika svetske košarke Amerika je savladala Španiju 95:81, a presudila je sjajna igra Amera u drugom poluvremenu.

Španci su odlično otvorili meč, dobili prvu četvrtinu sa 21:19. Uzbuđenja su viđena i u drugom periodu gde Amerikanci uzvraćaju sa 22:24 i na odmor se odlazi u egalu i sa rezultatom 43:43.

U trećoj četvrtini Amerikanci su "uspavali" Špance, napravili seriju 14:1 otišli na dvocifrenu prednost i jednostavno dominirali na terenu. Španci su se pred kraj četvrtine malo trznuli i došli na šest poena zaostatka.

Početak poslednjeg perioda donosi opet seriju Amerikanaca i sedam minuta pre kraja imali su +11, rezultat je glasio 66:77 za SAD.

Do kraja meča Amerikanci rutinski čuvaju prednost za konačnih 81:95 i plasman u polufinale gde ih očekuje duel sa boljim iz meča Argentina - Australija.

U redovima pobedničke odličnu partiju odigrao je Durant sa 29 poena i četiri asistencije, Holidej i Tatum su ubacili po 12 poena, Lilard je dodao 11 poena uz četiri asistencije i četiri soka.

Kod Španije ubedljivo prvo ime bio je sjajni Riki Rubio sa 38 poena, četiri soka i dve asistencije, pratio ga je Rodrigez sa 16 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati