Košarka

Direktno.rs

29. 07. 2021. 18:06 1

Medalja u Tokiju? Kraljice to mogu i zaslužuju

Ženska reprezentacija Srbije izgubila od Španije. Ništa novo, reći će mnogi, jer od 2013. smo redovne mušterije Špankinjama. Izuzetak je bilo Evropsko prvenstvo u Španiji, kada su devojke gubile 37 minuta i uz puno sreće ipak pobedile. Sreću su imale i protiv Italije kada su dobile izgubljen meč. Protiv Belgije su igrale odlično, ali na kraju opet uz pomoć boginje sreće otišle u finale. Sećate se da su Belgijanke dale koš za pobedu, ali je isteklo vreme. Ostalo je zauvek nepoznanica zašto Marina Maljković na tih 1,6 sekundi do kraja nije uzela tajm-aut i tako prenela loptu na polovinu Belgijanki. Jer tada i da su ukrale loptu ne bi imale ni teoretski vremena da poentiraju. U finalu je sve došlo na svoje. Igrale su fenomenalno i stigle do zlata.

Olimpijski turnir su počele pobedom protiv odlične Kanade. Iskreno govoreći, najviše zahvaljujući sjajnoj roli Ane Dabović, koja je u nekoliko minuta dala dve trojke i imala fenomenalnu asistenciju preko glave za trojku Crvendakić.

Danas su devojke odigrale sjajno 23 minuta. U prvom poluvremenu su vodile i sa deset razlike. Stanković je sjajno odigrala na poziciji pet, kapiten Jelena Bruks je bila nepromašiva, odbrana jaka, kontre, skokovi... Ipak, otišle su na poluvreme sa samo plus tri - 44:41.

Na početku drugog su kraljice zaigrale furiozno. Povele devet razlike. Ni tajm-aut koji je španski selektor Mondela tražio već posle manje od tri minuta igre, nije ništa promenio. Tada je naša selektorka, posle samo tri i po minuta igre, odlučila da menja tim koji dobija. Umesto Dabović, koja je napad pre izmene postigla trojku, uvela je Anderson. U narednih šest i po minuta smo igrali u potpunom kontraritmu, postigli samo šest poena, primili 16. Pokušaj da se nešto promeni u poslednjoj četvrtini nije uspeo. Srbija više nije ličila na sebe.

Od vođstva 52:43 uspeli smo da za 16 i po minuta primimo 42, a damo samo 16 poena!? Postavlja se pitanje kako bi se utakmica odvijala da je prva petorka ostala na parketu još nekoliko minuta. Ali i da Kasorla nije odigrala utakmicu karijere i u trećoj četvrtini šutirala 4 od 4 za tri poena?!

Šta je, tu je. Očekuje nas sada Koreja. Ako pobedimo, idemo u osam sa pozicije dva ili tri (ovo drugo ako Kanada dobije Španiju). U žrebu će nas čekati Amerika, Australija, Belgija... Iz ovog podatka je jasno da nas čeka izuzetno težak put do polufinala.

Ali pre toga treba dobiti Koreju, koja je od Španije izgubila samo četiri razlike. Danas od Kanade 21, ali uz napomenu da je razlika napravljena u poslednjoj četvrtini.

Sve u svemu - glavu gore, devojke. Bolje ste od Koreje, odigrajte kako znate i četvrtfinale je tu. Čekaće vas ekipe kao Amerika, Australija, Belgija, Nigerija, Francuska, Japan... Sve ste ih pobeđivale, osim Amerikanki. Možda je došlo vreme da se i to desi.

Neka se naše igračice sete EP u Mađarskoj, kada ih je katastrofalan poraz od Rusije - umesto da ih "ubije" - digao, sakupile su redove i same došle do zlata. Neka se istorija ponovi jer ove devojke to zaslužuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati