Košarka

Direktno.rs

18. 07. 2021. 08:11 0

Milvoki na korak do prve NBA titule posle 40 godina!

Košarkaši Milvokija napravili su veliki brejk u Arizoni koji bi mogao da im donese šampionski prsten u NBA ligi, pošto su u finalnoj seriji sada poveli 3:2 u pobedama protiv Finiksa. Baksi imaju meč loptu za titulu u okršaju sa Sansima, nakon trijumfa u petoj utakmici - 123:119. Prvu priliku za osvajanje šampionskog prstena ekipa iz Viskonsina imaće u noći između utorka i srede, kada je na programu šesta utakmica.

Izabranici Majka Badenholzera imaju priliku da naprave neverovatan uspeh i vrate titulu najjače lige sveta u Milvoki nakon tačno 40 godina.

Baksi su samo jednom u istoriji bili NBA šampioni, a sada su, posle još jedne izuzetne serije pobeda, na korak do ogromnog podviga.

Tim koji predvodi dvostruki MVP Janis Adetokumbo je prvo eliminisao najveće favorite za titulu Bruklin Netse, a potom u konferencijskom finalu bio bolji od Atlante sa 4:2.

Bili su "jeleni" i tada u zaostatku, dok su sada nadoknadili dva poraza, iako su imali pet dana manje za odmor od "sunca", koji su ubedljivo nadigrali Denver i Kliperse.

Ipak, kada su izjednačili na 2:2, u seriji očigledno je "momentum" bio na njihovoj strani pa im nije smetalo što su prvu četvrtinu završili u debelom minusu. Finiks je duel na svom parketu sjajno otvorio i nakon prvih 12 minuta imao čak 16 poena prednosti (37:21).

Činilo se da će već tada uspeti da slomi otpor protivnika, ali se desilo potpuno suprotno - Milvoki je uzvratio, brzo istipio razliku, a do kraja drugog dela ubacio čak 43 poena i na odmor otišao sa malom prednošću.

Otpor domaćina gosti su slomili u trećem periodu, otišli na dvocifreni višak i potom u četvrtom imali maksimalnih plus 14. Finiks je pritisnuo u finišu, ali nije uspeo da se rezultatski vrati, da bi spomenuti Adetokumbo sjajnim alej-apom zatvorio utakmicu u "Futprint centru".

Upravo je Grk bio prva figura meča sa 32 poena (14/23 iz igre), devet skokova i četiri asistencije. Adetokumbo je vodio saigrače do trijumfa uprkos što je promašio čak sedam slobodnih bacanja od 11 pokušaja, a zanimljivo je da je 40 minuta odigrao bez izgubljene lopte.

Pratio ga je Kris Midlton sa 29 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja, dok je Džru Holidej dodao dva poena manje i imao 13 asistencija.

Na drugoj strani, Devin Buker je vukao "sunca" sa 40 poena, Kris Pol je upisao dabl-dabl (21 poen i 11 asistencija), baš kao i Diandre Ejton (20 poena i 10 skokova).

Serija se sada seli u Viskonsin, gde će Milvoki pred svojim navijačima imati priliku da se domogne prvog šampionskog prstena od 1971. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati