Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

21. 06. 2021. 15:19 0

Saša Đorđević na klupi Italije?

Ostao je Aleksandar Đorđević bez posla u Bolonji, ali potpuno je jasno da neće dugo čekati na novi angažman posle titule nacionalnog šampiona. Štaviše, Đorđevićev status mogao bi uskoro da se promeni i da se ponovo vrati reprezentativnoj košarci. List La Prealpina iz Varezea tvrdi da je Aleksandar Đorđević jedan od najvećih kandidata da preuzme klupu Italije!

U slučaju da se Azuri ne plasiraju na Olimpijske igre Romeo Saketi će izvesno da stavi tačku na četvorogodišnji mandat, a Đorđević je neko koga najviše instance italijanske košarke žele za naslednika. Tačnije, prva je želja predsednika tamošnjeg Saveza Đovanija Petrućija. Poslednji čovek s ovih prostora koji je doneo uspeh italijanskoj reprezentaciji je Bogdan Tanjević sa zlatom na Evrobasketu 1999. godine.

Đorđević iza sebe ima godine uspešnog rada kao igrač i trener gde je radio punih deset godina. Sa milanskom Olimpijom je davne 1993. osvojio evropski Kup Koraća, dok je sa klupe Virtusa uzeo FIBA Ligu šampiona 2019. i nacionalnu titulu ove godine. Nedavno je odbio poziv direktora Uniksa Klaudija Koldebele da postane šef stručnog štaba umesto Dimitrisa Priftisa. Đorđević i Koldebela bili su kratko saigrači u milanskoj Olimpiji pre nego što je srpski as završio igračku karijeru, a potom mu je čak bio i trener.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati