Košarka

Direktno.rs

20. 06. 2021. 08:32 0

Durent ne može sam, Janis izbacio Bruklin

Košarkaši Milvokija savladali su Bruklin u odlučujućem, sedmom meču polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA sa 115:111 nakon produžetka. Plasirali su se u finale konferencije, gde će igrati sa pobednikom meča Filadelfija - Atlanta (3:3 u seriji).

Imao je Bruklin prednost od 3:2 u seriji, kao i 2:0 na početku, ali su Baksi predvođeni Midltonom i Adetokumbom napravili neverovatan preokret. Ovo je bio ujedno treći put u ovogodišnjem plej-ofu da ekipa koja izgubi prve dve utakmice serije preokrene i prođe dalje. To je najviše u istoriji NBA.

U redovima pobedničke ekipe najbolji je bio Janis Adetokumbo koji je zabeležio 40 poena (15/24) uz 13 skokova. Videlo se tokom celog meča da je Grk iscrpljen, ali ga to nije sprečilo da na parketu provede 50 minuta.

On se pridružio elitnom društvu koji čine još Džeri Vest i Tim Dankan kao jedina tri igrača sa 40/10/5 utakmicom u odlučujućem meču plej-of serije.

Pratio ga je sjajni Midlton koji je ubacio 23 poena, a svom učinku dodao je 10 skokova, šest asistencija i čak pet ukradenih lopti.

Zapaženu ulogu imao je i Holidej koji je zabeležio 13 poena uz osam asistencija i sedam skokova. Ubacio je plejmejker i jednu od ključnih trojki u poslednjoj četvrtini. Dvocifren je bio još Taker sa 11 poena.

Kod Bruklina još jednu sjajnu partiju sa 48 poena odigrao je Kevin Durent koji je uz to imao i devet skokova i šest asistencija. Imao je bivši MVP lige i priliku da svoju ekipu odvede u drugi produžetak, ali je, iz doduše nezgodne pozicije, promašio ceo koš.

Durent je sa Adetokumbom postao tek treći duo protivnika koji su u odlučujućoj utakmici plej-of serije postigli po 40 poena. Pre njih to su učinili Sem Džons i Oskar Robertson 1963, odnosno Lebron Džejms i Pol Pirs 2008.

Nije imao adekvatnu podršku najbolji igrač Netsa, s obzirom na to da je Hardenu za 22 poena bilo neophodno čak 17 šuteva. Taj podatak zvuči još gore kada se uzme u obzir da je 10 od 17 poena postigao sa linije za slobodna bacanja sa koje je bio perfektan. Imao je i četiri izgubljene lopte.

Na ovom meču nije bilo treće zvezde tima Kajrija Irvinga, a dvocifreni su bili još Blejk Grifin sa 17, Brus Braun sa 14, odnosno Džo Heris sa 10 poena.

U finalnom meču istočne konferencije Milvoki će igrati sa pobednikom duela Atlanta -Filadelfija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati