Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

16. 06. 2021. 07:08 1

Jokić drugi put za 3 godine u timu sezone

Uoči pete utakmice četvrtfinala plej-ofa NBA lige između Bruklina i Milvokija, objavljene su tri najbolje petorke po glasovima 100 sportskih novinara i voditelja bliskih najjačem košarkaškom takmičenju.

Princip bodovanja je takav da se dobija pet bodova za glas u prvoj postavi, tri u drugoj i jedan ako je igrač izabran za treću petorku.

Jedini koji je dobio maksimalnih 500 bodova, odnosno kog je svaki glasač stavio u prvu petorku, jeste grčki reprezentativac Janis Adetokunbo iz Milvokija. Samo dva boda manje sakupio je MVP lige Nikola Jokić. Za centra Denvera i srpske reprezentacije u najboljem timu glasalo je 99 novinara, a jedan ga je svrstao u drugi tim. Bilo bi interesantno videti koga je izabrao ispred njega...

Među petoricom najboljih našao se još jedan Evropljanin - Dalasov Luka Dončić sa 402 poena, odnosno 55 glasova za mesto u prvoj petorci. Domaće košarkaše predstavljaju Stef Kari iz Golden Stejta (496 poena) i Kavaj Lenard iz Los Anđeles Klipersa (323).

U drugoj petorci su Damijan Lilard (Portland), Džoel Embid (Filadelfija), Kris Pol (Finiks), Džulijus Rendl (Njujork) i Lebron Džejms (L.A. Lejkers), dok su u trećoj postavi Rudi Gober (Juta), Džimi Batler (Majami), Pol Džordž (L.A. Klipers), Bredli Bil (Vašington) i Kajri Irving (Bruklin).

Jokiću je ovo drugi put u poslednje tri sezone da se našao u najboljem timu godinu.

Zanimljivo je da je Kavaj Lenard imao manje bodova od Lilarda (372) i Embida (352), ali se našao u prvoj petorci zbog pozicije koju igra, odnosno kao drugo najbolje ocenjeno krilo, jer je pravilo da petorke čine dva beka, dva krila i jedan centar.

iako nije među petoricom najboljih, Lebron Džejms je povisio rekord lige na 17 izbora u jednu od petorki. Čak 13 puta biran je u prvu, triput u drugu i jednom u treću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati