Košarka

Direktno.rs

12. 06. 2021. 04:42 2

Denver se poklonio Jokiću, poraz od Finiksa (VIDEO)

Pre početka treće utakmice počlufinala Zapadne konferencije između Denvera i Finiksa (3:0 u seriji za Sanse), Nikola Jokić je dobio i trofej za najboljeg košarkaša NBA lige. MVP partija našeg asa od 32 poena, 20 skokova i 10 asitencija je bila opet malo... Malo da bi Denver izbegao rub eliminacije, odnosno zaostatak od 3:0 u polufinalnoj seriji zapadne konferencije - 102:116.

Bilo je dirljivo, navijači su bili na nogama, a srpski košarkaš je emotivno sa saigračima primio pehar pred punom halom Nagetsa.

Furiozno su Sansi otvorili meč, odlepili se na 21:8, a prvu deonicu okončali sa prednošću 37:27. Već tada je Jokić sa sedam poena, šest skokova i četiri asistencije nagovestio partiju u skladu sa zvanjem najkorisnijeg košarkaša NBA lige, ali je bilo jasno da će mu biti neophodna pomoć saigrača. Eron Gordon nije uspevao ništa da pogodi, Majkl Porter Džunior takođe nije bio u sjajnom napdačkom ritmu.

Pomoć je stigla u drugoj deonici. Trojke su počeli da pogađaju Fakundo Kampaco i Monte Moris, Jokić je nastavio gde je stao, te na pauzu otišao sa dabl-dabl učinkom – uz 15 poena i 12 skokova imao je i šest asistencija. Nagetsi su na veliki odmor otišli sa svega četiri poena zaostatka što je bio obećavajući znak pred drugi čin utakmice.Međutim, ispostavilo se da u trećoj četvrtini ekipa Majkla Melouna nije imala rešenje za šuteve Krisa Pola sa poludistance, odnosno raskošan napadački arsenal Devina Bukera kojem je većina stvari polazila za rukom. Pritom je Eron Gordon odmogao saigračima. Četiri uhvaćene lopte nisu bile ni približno dovoljne da kompenzuju šut iz igre 1/9, partiju od dva poena i sa četiri izgubljenje lopte. A proveo je pola sata na terenu.

Šteta, zbog utakmice čija je uvertira bila zvanična dodela MVP priznanja Nikoli Jokiću. Šteta i zbog monstruoznog tripl-dabla Nikole Jokića koji je sa 32 poena bio najefikasniji pojedinac susreta. U pobedničkom timu Buker je zabeležio 28 poena, šest skokova i četiri asistencije, Pol je imao poen manje uz šest uhvaćenih lopti i osam dodavanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati