Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

06. 06. 2021. 14:51 7

Šta je to trulo u ulici Humskoj?

Zamislite kakav je paradoks doživeo KK Partizan, a i svi "grobari" kada su u sezoni 2019/2020 briljirali, a ove godine jedva izborili opstanak. Završili su sezonu Regionalne lige prevremeno zbog korone jedno kolo pre kraja kao prvi na tabeli, sa 38 bodova, 17 pobeda i četiri poraza. I nikada se nije nastavilo.

Krenulo je sve ispočetka, a Partizan potonuo, doboko u ponor svojih loših procena, proćerdanih prilika i neabicizne igre. Brojke kažu ovako, crno-beli su ABA ligu u sezoni 2020/2021. završili kao sedmi sa 13 pobeda i 13 poraza. 

Partizan je bio i branilac Kupa Koraća iz 2020, a stigao je samo do polufinala. Kao šlag na tortu crne sezone bez imalo belog, poražen je i u polufinalu KLS od Mege u tri meča.

Prethodne sezone u Evrokupu igrao je fenomenalno. Kao prvi na tabeli završio je drugu fazu. Čekao se meč sa Uniksom u četvrtfinalu, ali nije se desio. Svet je stao zbog pandemije. Ovoga puta KK Partizan prošao je prvu fazu, ali dalje nije mogao, završio je učešće već u narednoj.

Trinkijeri je otišao posle prekida sezone 2019/2020, a za njim i Kori Volden. Odlazili su i Brajan Angola, Stefan Janković, Kodi Miler-Mekintajer i na kraju Nemanja Gordić, koji je sreću okoša ponovo u Crnoj Gori ovoga puta u Mornaru. Došao je Vlado Šćepanović, pa Sašo Filipovski, ali je i on napustio brod koji tone, da bi Partizan sezonu završio sa Aleksandrom Matovićem na klupi. 

Kao prava metafora cele sezone na poslednjem meču povredili su se Pejdž, Dangubić i Mika. 

Šta treba Partizanu?

Trener

Odlaskom Andree Trinkijerija shvatili su svi brzo da je Partizanu neophodan stabilan i istinski stručnjak, što je Zoran Savić po dolasku u klub i potvrdio. Kao favorit broj jedan spomenut je Aleksandar Đorđević, koji je još uvek na klupi Virtusa iz Bolonje, sa kojim igra finale italijanskog prvenstva. Pominjali su se još Zoran Lukić, Pedro Martinez, kao i Zvezdan Mitrović, ali i najtrofejniji trener u Evropi, Željko Obradović, koji je popeo Partizan na krov iste 1992. 

Igrači 

Poslednji trener ove sezone, Matović dao je šansu mladim igračima kao što su Lazar Stefanović, Đorđije Jovanović, Nikola Radovanović, Mihailo Petrović, a Uroš Trifunović od početka sezone je sa timom. Međutim, pored omladinaca, važno je odlučiti koga dovesti i šta će biti sa igračima kojima ističu ugovori. Kapiten Novica Veličković najverovatnije odlazi iz kluba i oprašta se od svoje duge i lepe karijere. Moglo je bude još bolje da nije bilo svih tih povreda. 

Perkins i Janković su takođe na izlaznim vratima. Erik Mika može da produži ugovor koji ističe. Pitanje je da li će se to desiti? Iako je gotovo celu sezonu igrao ispod nivoa, centar crno-belih proradio je po dolasku Matovića. 

Ognjen Jaramaz, jedina je bela tačka u crnoj sezoni "parnog valjka". Iako je bi povređen, svaki put kada je izašao na teren davao je maksimum i Partizan će pokušati da ga zadrži. Ostali košarkaši imaju ugovore za narednu sezonu.

Ambicija

Vidan hendikep za crno-bele bio je nedostatak pobedničkog duha i ambicije da se ostvari uspeh iz prethodne sezone. Promene trenera, povrede, kao loš start uticali su na negativnu i zagušljivu atmosferu Partizana, koje u narednoj sezoni ne sme da bude.

Bilo kako bilo, rekonstrukcija je neophodna, a polazna tačka je svakako novi trener na klupi crno-belog tima. 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati