Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

22. 05. 2021. 07:50 1

Kokoškov vratio Kalinića i Nedovića u reprezentaciju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov poslao je na adresu FIBA široki spisak igrača na koje će računati za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a na njemu će se naći sva šestorica srpskih košarkaša koji nastupaju u NBA - Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić.

Spisak nije poznat javnosti, ali na njemu se nalazi mnogo imena, daleko više nego na standardnom, koji se deli sa medijima pred velika takmičenja.

I dalje nije poznato na koje će igrače iz NBA sve Kokoškov moći da računa jer će to zavisiti od uspeha njihovih timova u plej-ofu. Za sada jedino Pokuševski, koji se nedavno vratio u Srbiju, ne učestvuje u NBA doigravanju.

Na spisku se nalaze i igrači koji nisu bili u planovima selektora Aleksandra Đorđevića za prethodno Svetsko prventstvo - Nikola Kalinić i Nemanja Nedović.

Srbija će se za plasman na OI boriti na kvalfikacionom turniru u Beogradu, koji će trajati od 29. juna do četvrtog jula 2021. godine. Tu će učestvovati i selekcije Italije, Portorika, Dominikanske republike, Senegala i Filipina. Timovi su podeljeni u dve grupe (Srbija je sa Dominikasnkom republikom i Filipinima), a samo pobednik čitavog turnira ide u Tokio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati