Košarka

Milan Zarić

11. 05. 2021. 20:21 1

Zvezda pregazila Igokeu za finale plej-ofa!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa ABA lige, pošto su u majstorici savladali Igokeu sa 76:53. Za titulu na Jadranu će se boriti sa Budućnosti, a finalna serija startuje 16. maja.

Crveno-beli nisu uspeli da završe posao u Laktašima u dva meča, pa su morali da igraju meč odluke kako bi se plasirali u finale. Vladala je bojazan među navijačima Zvezde, budući da je Igokea znala da namuči ekipu sa Malog Kalemegdana, međutim večeras, ako izuzmemo samo nekoliko minuta u trećoj četvrtini, drame nije bilo.

Odlično su izabranici Dejana Radonjića ušli u meč, predvođeni Dejanom Davidovcem i Džordanom Lojdom su diktirali tempo, pa su veliku prednost stekli već u prvoj četvrtini. Sjajan finiš ovog dela igre je crveno-belima omogućio da odu na plus 12, što je u dobroj meri usmerilo dalji tok meča.

Pada u igru nije bilo ni u drugom kvartalu, u kom je prednost rasla, pa su košarkaši Zvezde u tim momentima stekli do tada najvećih 18 poena prednosti.

Međutim, u trećoj četvrtini je došlo do pada izabranika Dejana Radonjića, koji su postigli samo devet poena, pa su omogućili Igokei da se vrati u meč i priđe na pet poena minusa.

Ali, nije to uticalo na crveno-bele, koje je u završnih 10 minuta odlično vodio Dejan Davidovac, igrao je kao u transu, odlično ga je pratio i Lojd i prednost je za tili čas ponovo bila dvocifrena.

A kada je na tri minuta pre kraja Zvezda otišla na plus 16, bilo je jasno ko će se na kraju radovati. Domaći su znali da u velikom stilu okončaju meč, nisu imali milosti i na kraju su slavili sa 76:53.

To im je omogućilo plasman u finale plej-ofa ABA lige, u kom će igrati protiv Budućnosti. Prvi meč je na programu u nedelju, 16. maja u dvorani "Aleksandar Nikolić".

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 76:53 (24:12, 24:23, 9:16, 19:2)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Igrano bez navijača. Sudije: Ilija Belošević, Matej Boltauzer, Sašo Petek.

Crvena zvezda: Hol 4, Volden 7, Lojd 15, Uskoković, Davidovac 22, Lazić, Rit, Radanov 2, Dobrić 11, Simonović 2, Kuzmić 2, Noko 11.

Igokea: Vulić, Klemons 15, Atić 1, Jovanović 7, Grej 3, Jošilo 6, Talić, Ilić 5, Pot 2, Karmajkl 12, Fundić 2, Kondić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati