Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

07. 05. 2021. 22:53 0

Budućnost čeka Zvezdu ili Igokeu

Košarkaši podgoričke Budućnosti prvi su finalisti ABA lige ove sezone. Oni su i kao gosti savladali ekipu Mornara u Baru rezultatom 92:81 i tako sa 2:0 u pobedama u polufinalnoj seriji, izborili plasman u finale.

Ostaje sada da se vidi ko će biti rival Podgoričanima u finalu, a to će biti pobednik majstorice drugog polufinala između Crvene zvezde i Igokee. Taj meč je na programu u utorak u Beogradu, pošto je ranije večeras Igokea savladala Zvezdu u Laktašima sa 81:68 i izjednačila na 1:1 u pobedama.

Kada je u pitanju večerašnji duel Mornara i Budućnosti, bila je to još jedna prilično efikasna utakmica ove dve ekipe, na šta su nas već i navikli u prethodnim međusobnim susretima, ali večeras Barani ipak nisu bili na dosadašnjem nivou.

Tokom prvog poluvremena se vodila uglavnom ravnopravna borba, iako je Budućnost dobila prvu četvrtinu sa 27:20. Mornar je u drugoj deonici uhvatio priključak i na poluvreme se otišlo vođstvom gostiju od 52:50.

Već u trećoj, Budućnost je počela polako da uvećava prednost, koja je postala dvocifrena i do kraja domaći nisu uspeli da se rezultatski približe.

Džastin Kobs je sa 21 poenom bio najefikasniji u ekipi Budućnosti, Dela Vale ga je pratio sa 17, Vili Rid je upisao 14, a isticao se i atraktivnim blokadama u odbrani. Uz njih, odličan i Nikola Ivanović sa 10 poena, šest asistencija i četiri skoka.

U ekipi Mornara 16 poena Nidama, Smit je upisao 12, Vranješ 11, a van ritma bio je Džejkob Pulen koji se zaustavio na skromnih 10 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati