Košarka

Direktno.rs

07. 05. 2021. 20:29 1

BIĆE DRAME: Zvezda pukla od Igokee

Košarkaši Igokee pobedili su Crvenu zvezdu sa 81:68 u drugom meču polufinala ABA lige i izjednačili su u seriji na 1-1, pa se ona sada vraća u Beograd.

U prvom meču u ponedeljak u Beogradu Zvezda je slavila rezultatom 76:61 i to tako što je sve rešila fantastičnom poslednjom četvrtinom.

U toj deonici crveno-beli su dozvolili rivalu samo šest poena, zbog čega je trener Igokee Dragan Bajić bio veoma ljut na svoje igrače.

Igokea je večeras kontrolisala tok meča od početka do kraja i totalno je razbila Zvezdu i u odbrani i u napadu. Nije gubila lopte skoro uopšte do četvrte četvrtine, dok je iz igre pogađala sa skoro 60 posto efikasnosti.

Prvo poluvreme pokazalo je pravu nemoć crveno-belih, kako u napadačkim, tako i u odbrambenim zadacima. Dovoljno je reći da je Crvena zvezda postigla samo dva poena za prvih šest minuta utakmice, posle čega se ruka košarkaša Igokee dodatno opustila, trojke su krenule da “padaju“ kao od šale, što je bila presudna razlika. Gosti su tek iz sedmog pokušaja uspeli da postignu prvi koš sa distance, dok je na drugoj strani blistao Stefan Pot zajedno sa Entonijem Klemonsom, Markom Jošilom i Edinom Atićem.

Jedino je poslednja deonica mogla da se podvede pod red korektnih kada je igra Crvene zvezde u pitanju. Tada je Igokea stala u napadu, nije mogla mnogo šta da pogodi, ali ih je šut sa distance uglavnom i vraćao na solidnu zalihu kada god bi zaškripelo. "Pomagao" je Kori Volden, koji nije mogao da pogodi apsolutno ništa. Uglavnom, to je na kraju i donelo pobedu sastavu iz Laktaša.

Igokea - Crvena zvezda 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20)

Sportska hala u Laktašima. Igrano bez prisistva gledalaca. Sudije: Sreten Radović, Tomislav Hordov i Igor Dragojević.

IGOKEA: Vulić, Klemons 18, Atić 17, Jovanović 2, Grej 11, Jošilo 9, Talić 4, Ilić 6, Pot 14, Karmajkl, Fundić, Kondić.

CRVENA ZVEZDA: Hol 2, Volden 2, Lojd 11, Uskoković, Davidovac 12, Lazić 2, Rit 2, Radanov, Dobrić 17, Simonović 11, Kuzmić 2, Noko 7.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati