Košarka

Milan Zarić

04. 05. 2021. 07:25 0

RAFALNA PALJBA Bogdan ubacio 23 poena za poluvreme

Košarkaši Atlante savladali su Portland sa 123:114 i tako su nastavili borbu za plasman u plej-of Istočne konferencije NBA lige. Veliki udeo u važnoj pobedi imao je Bogdan Bogdanović, koji je duel okončao sa 25 poena (od toga 23 u prvom poluvremenu).

Bogdan igra kao preporođen otkako je ekipu preuzeo Nejt Mekmilan. Dao je bivši as Sijetla slobodu našem reprezentativcu, dozvolio mu je da radi ono u čemu je najbolji - a to je da šutira. I Bogdanović mu je na poverenje uzvratio odličnim igrama, pa je noćas bio jedan od najzaslužnijih za trijumf nad Lilardom i ekipom.

Za samo 17 minuta prvog poluvremena ubacio je čak 23 poena, od čega sedam trojki! Šutirao je sedam od devet za tri i stigao do ličnog rekorda NBA karijere po broju ubačenih trojki u prve dve četvrtine. Na to je dodao tri asistencije i tri skoka. Koliko je bio koncentrisan pokazuje i to što ga nije poremetila komična situacija na dodavanje Treja Janga.

U drugom poluvremenu, međutim, Bogdanović je pokvario statistiku i propustio priliku da nadmaši svoj rekord u broju ubačenih trojki (ostao osam), ali i po poenima (35). Samo jedan koš postigao je u drugom delu meča, pa na kraju njegov učinak tokom 32 minuta u igri glasi 25 poena (7/14 za tri), tri asistencije, tri skoka i dve ukradene lopte.

Ono što je najbitnije za Hokse jeste druga vezana pobeda i učvršćena pozicija za direktan plasman u plej-of. Naredni izazov biće još teži, pošto u Atlantu stiže Finiks, uz Jutu najbolji tim Zapada.

Pošto je Bogdanović zaustavljen po povratku sa velikog odmora, u drugom poluvremenu odmenio ga je Danilo Galinari i na kraju bio najefikasniji igrač svog tima sa 28 poena, a imao je i osam skokova. Istakao se i Tre Jang sa 21 poenom i 11 asistencija. Goste iz Portlanda predvodio je Demijan Lilard s 33 poena, a pratio ga je Si Džej Mekalum sa 20.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati