Košarka

Direktno.rs

09. 03. 2021. 10:12 0

Partizanova šok terapija i slovenačka misija "plus 19"

Košarkaški klub Partizan još jednom šok terapijom na trenerskoj klupi pokušava sutra u Ljubljani protiv Metropolitana da popravi utisak iz sezone za zaborav jer je iluzorno govoriti o osvajanju trofeja u Evrokupu kao cilju.

Sašo Filipovski je od 5. novembra kada je nasledio Vlada Šćepanovića na klupi crno-belih najavio da će šok terapija uspeti, ali bez obzira na počeni zamajac vreme je pokazalo mnoge greške u selekciji tima, ali je reflektovalo i situaciju u klubu. Aleksandar Matović je dobio ulogu vatrogasca, hoće li ova druga šok terapija doneti bar pristojan kraj sezone veliko je pitanje.

Partizanu je za prolaz u četvrtfinale Evrokupa sutra potrebno da pobedi Metropolitan (20.30), ali i da Lokomotiva pobedi Trento a da dve pobede u zbiru budu sa 19 poena razlike. Ako Trento pobedi Lokomotivu, Partizan bi morao da dobije Metroplitan sa više od 17 razlike kako bi prošao dalje.

- Nema šta, utakmica je biti ili ne biti. Ako zbir razlike bude 19 proći ćemo, jedino nam je to u glavi i za to se spremamo. Nije lako psihički kada se uđe u seriju poraza. Ovi porazi su nas malo psihički spustili, ali svi ovde verujemo da možemo da dostignemo tih 19 razlike i idemo ka tome - rekao je mladi bek Urop Trifunović za klupsku televiziju.

Sve i da crno-beli prođu među osam, konkurencija je takva da bi bilo osmo svetsko čudo kad bi se trofej doneo u Beograd. Matović i pomoćnik Dejan Mijatović imaće mnogo veće iskušenje u ABA ligi jer se crno-beli nalaze u lošem položaju a slede im tri utakmice sa realno jačim protivnicima, pre svih očekuje ih večiti derbi sa Crvenom zvezdom.

Partizan mora da gleda širu sliku, vreme je za jedan ozbiljan sistematski plan koji zahteva znanje, iskustvo, energiju i strpljenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati