Košarka

[ Izvor: Mediji ]

04. 03. 2021. 11:36 0

Izgledaju užasno, ali Partizan ima matematiku za Top 8

Košarkaši Partizana posle poraza od Trenta u petom kolu Top 16 Evrokupa i dalje imaju šanse za osvajanje drugog mesta i plasmana u Top osam bez obzira na još jedno slabo izdanje.

Crno-beli za sedam dana (10. mart u 20.30) u Ljubljani moraju da pobede francuski Metropolitans, ali i da Lokomotiva u Krasnodaru savlada Trento i da ukupan plus koš količnik bude 19. Primera radi, ukoliko crno-beli savladaju Francuze sa četiri poena, Rusi moraju da budu bolji od Trenta sa 15, prenosi "Sportklub".

Metropolitans i Trento pred odlučujuću rundu imaju učinak 3-2, a Lokomotiva i Partizan 2-3 i u slučaju gore navedenog scenarija sva četiri tima će grupu F završiti sa skorom 3-3 i odlučivaće koš razlika. Srpski tim posle pet kola ima minus 9, Trento plus 9, Metropolitans minus 11, a Lokomotiva plus 11.

S druge strane koliko loše izgleda Partizan na terenu pitanje je da li bi išta korisno doneo plasman u četvrtfinale Evrokupa.

- Nije mi jasno. Ako se i gubi treba da se razmišlja i o razlici, ali onakav pad u igri. Na kraju možemo da budemo zadovoljni sa -15. Sreća naša što igrači Trenta nisu svesni da je njima svaki poen važan. Mislio sam da gore ne može, ali iskreno izgleda da gore može. Ne razumem i ovaj odnos, da oni tako padnu, da moral padne, da nema igrača koji će da pokrene. Onako svi spuštene glave… Trentno je osrednja ekipa, ali tako o tome razmišljamo, šta onda da radimo u plej-ofu? Protiv Uniksa? Protiv Virtusa? Koji su digli formu… Mi sa ovakvom igrom bolje da ne ulazimo u plej-of - razočarano je komentarisao bivši igrač Partizana Miroslav Berić na "Sportklubu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati