Košarka

[ Izvor: Beta ]

02. 03. 2021. 12:08 0

Trener Partizana: Vrhunska odbrana za pobedu protiv Trenta

Trener Partizana Saša Filipovski rekao je danas da će njegovi košarkaši morati da odigraju vrhunsku odbranu ako žele da sutra u Italiji pobede Trento u predstojećoj utakmici u Evrokupu.

Košarkaši Partizana igraju sutra od 20 časova u Italiji protiv Trenta utakmicu petog kola Grupe F Top 16 faze Evrokupa, jednu od dve najvažnije u sezoni jer im od njih zavisi ostanak u ovom takmičenju i plasman u top osam.

- Mislim da smo spremni i da možemo da odigramo dobru utakmicu. Za pobedu je potrebno da se igra vrhunska odbrana i da igramo kolektivno. Odbrana će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive petice i četvorke koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora igre koji mogu da igraju jedan na jedan - rekao je Filipovski za sajt Partizana - Treba odigrati hrabro, disciplinovano, mladi igrači će doprineti svojim elanom i energijom i imaće šansu da pomognu svojoj ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak igrača koji neće biti u timu na ovom meču.

Trener crno-belih dodao je da su mini pripreme dobro obavljene, ali sa jednim delom ekipe zbog mnogo povređenih igrača.

- Prilagodili smo se situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu. Mladi igrači doneli su novu energiju u tim i željni su da rade i napreduju, a sa njima radimo i individualno. Ostatak ekipe se takodje trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše - naveo je on.

U prvom delu takmičenja 13. januara Partizan je u Beogradu pobedio Trento sa 71:43. Obe ekipe imaju po dve pobede i dva poraza posle četiri kola.

Bek Partizana Uroš Trifunović rekao je da je predstojeći duel utakmica sezone za crno-bele i naveo da je prednost od 28 poena u medjusobnom duelu sa Trentom važna u borbi za plasman u Top osam, što je cilj njegove ekipe.

- Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento sigurno ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u četvrtfinale. Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, što u napadu i odbrani, što individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo - naveo je Trifunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati