Košarka

Direktno.rs

01. 03. 2021. 06:58 2

Tužbe nisu izdaja već odgovor na bahatost čelnika

Saša Obradović je tužio košarkaški klub Crvenu zvezdu zbog neisplaćenih dugova, to isto je uradio protiv KK Partizan i bivši trener Andrea Trinkijeri. Pre njih, samo u skorije vreme, Milan Mačvan, pa Nemanja Dangubić, Duško Vujošević...

I svi oni su uglavnom bili razapeti po društvenim mrežama, nazivani su "izdajnicima", "secikesama" koji žele da ugase klub. Pamte se i izjave predsednika KK Partizana Ostoje Mijailovića koji je na tužbu Duška Vujoševića kome se dugovalo preko 300.000 evra na ime plata rekao "neće valjda da Dule stavi Partizanu svilen gajtan oko vrata". Javnost se svaki put strese i iznenadi kad neko od istaknutih trenera ili igrača tuži klub koji mu je mnogo dao u karijeri zaboravljajući da sem emocija svi žive od sporta, u ovom slučaju od košarke. I normalno je da se treneru plati ono što mu se duguje, da se ispoštuje potpisan ugovor kad se već hiljadu stvari ne ispoštuju.

Retki su slučajevi da u sportu neko nekog tuži bez razloga i bez dokaza. Bar je u odnosima klub-trener, klub-igrač sve definisano ugovorom. Ko želi da se kocka i traži pare bez papira on je sam i svestan da na njih ne može stopostotno da računa. Sašu Obradovića očigledno KK Crvena zvezda ne plaća mesečno po dogovoru i rešio je da smenu naplati na sudu. Nije on time ni manji zvezdaš niti neko zbog koga klub ne ostvaruje rezultate. Isto važi i za Andreu Trinkijerija koji želi od KK Partizan pune dve plate na kraju ugovora a ne "koronom secovane" kao za ona tri meseca Vanrednog stanja.

Samo u Srbiji se klubovi pozivaju na emociju, na odanost u stilu "da nije bilo kluba ti ne bi postojao". Kao da klubovi postoje bez igrača, trenera. Najbizarnije su objave uz fanfare tipa "Boaći oprostio 100.000 evra Zvezdi", gde se klub zahvaljuje igraču a navijači ga veličaju. Idiotluk na kub. Umesto da navijači pitaju predsednika tih klubova koji to tako rade - gde su završili ti novci koje igrači opraštaju? U fudbalu smo po broju arbitražnih sporova na Arbitražnom sudu poslednjih sedam-osam godina daleko najgori u Evropi, sa najvećim brojem presuda.

S obzirom u kakvoj državi živimo, sa kakvom "vladavinom prava", tužbe Obradovića, Trankijerija, Mačvana, Dangubića i ostalih nisu izdaja već samo odgovor na bahatost čelnika klubova koji koriste državni i partijski plašt da ne ispoštuju ugovor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati