Košarka

[ Izvor: Mocart sport ]

21. 02. 2021. 23:19 0

Rastali se Zvezda i O'Brajant

Bilo je samo pitanje vremena - Džoni O'Brajant od danas nije košarkaš Crvene zvezde. Amerikanac je odmah po završetku Kupa Radivoja Koraća zatražio raskid saradnje, a tačno nedelju dana od osvajanja "Žućkove levice" crveno-beli su se oglasili zvaničnim saopštenjem o sporazumnom rastanku sa 27-godišnjim centrom.

Stigla je potvrda i iz Turske, košarkaš sa 147 utakmica u NBA ligi (Milvoki, Denver, Šarlot) novo je pojačanje Turk Telekoma.

Stigao je O'Brajant u Zvezdu u drugoj polovini oktobra minule godine, posle iznenadnog prekida saradnje sa Lokomotivom Kubanj iz Krasodara. U ruskom timu bio je jedan od najboljih pojedinaca, ali nije uspeo da se pronađe na Malom Kalemegdanu. Brojke bi mogle da zavaraju (10,6 poena, 5,3 skoka u ABA ligi, 11,3 poena 5,2 skoka u Evroligi), jer je utisak da je Amerikanac retko bio igrač na kog su crveno-beli mogli da se oslone. Zablistao je u Kupu, ali čini se da je i pre početka završnog turnira u Novom Sadu već prelomio, piše Mocart sport.

Na spisak igrača za Kup Radivoja Koraća uvršten je naknadno, kada je Duop Rit dobio pozitivne nalaze na koronavirus. Prethodno se takođe postavljalo pitanje da li će nastaviti saradnju sa srpskim šampionom, jer je nakon kršenja klupske discipline tokom duela sa Efesom u Evroligi bio suspendovan na deset dana.

Dobre role tokom kupa dale su nadu da bi sitacija mogla da se popravi, ali ubrzo je postalo jasno da će finale u Spensu biti poslednji O'Brajantom susret u crveno-belom. Tako je i bilo, pa će u nastavku sezone crveno-beli borbu u ABA ligi, Evroligi i Superligi nastaviti bez američkog centra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati