Košarka

[ Izvor: Mediji ]

26. 01. 2021. 15:34 0

PREKO 200 MILIONA Jokić 2022. bi mogao da dobije "supermaks" ugovor

Nikola Jokić briljira ove sezone, a sjajne partije i sve češći komentari da će centar Denvera biti kandidat za MVP sezone podstakli su novinara ESPN Bobija Marksa da je srpski as uz Džoela Embida kandidat za "supermaks" ugovore.

Jokić je 2018. godine potpisao maksimalan petogodišnji ugovor vredan 148 miliona dolara, a ako ostane u ovakvoj fgormi mogao bi 2022. da dobije "supermaks" ugovor, odnosno onaj koji je 35 odsto veći od "seleri kapa". Igrač može da potpiše supermaks ugovor ukoliko u godini pre potpisivanja dva puta uzastopno uvršten u prvu petorku NBA lige, ako je bio MVP lige u poslednje tri sezone, ili je proglašen najboljim defanzivcem lige u poslednjoj sezoni.

Najveći ugovore u istoriji imaju Demijan Lilard (257 miliona dolara za 6 godina), Janis Adetokumbo (255,6 miliona dolara za šest sezona), Rasel Vestbruk (233 miliona za šest sezona), Džejms Harden (228 miliona za šest sezona), Pol Džordž (226 miliona dolara za pet sezona), Stef Kari (201 milion dolara za pet godina).

Jokić bi mogao "supermaks" ugovor da dobije na preko 240 miliona dolara, sve zavisi od visine ugovora tih godina "seleri kapa".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati