Košarka

S. I.

17. 01. 2021. 12:39 0

Partizan ima 10 šansi da izbegne najgori scenario

Košarkaši Partizana sve su bliži najgorem učinku u ABA ligi, jer su samo u sezoni 2015/16. imali negativan skor na kraju takmičenja.

Poraz od Budućnosti u Podgorici samo je produbio agoniju Partizana u regonalnom takmičenju jer posle 15 kola imaju 7 pobeda i čak osam poraza i kilometrima su daleko od plej-ofa. Odlaskom trenera Vlade Šćepanovića i dolaskom Saše Filipovskog nisu izlečene stare boljke, forma oscilira, igraju se daleko bolje mečevi u Evrokupu negio ABA ligi, opravdano se postavlja i pitanje o kvalitetu tima, pre svih stranaca. Jer, ne radi se samo o kvalitetu igrača već i o karakteru, a posebno definiciji tima.

- Matematika je matematika, a život je život. Idemo iz meča u meč, to je naša koncentracija. Na kraju sezone će se povući crta šta smo uradili, a do tada iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu - rekao je trener Sašo Filipovski posle poraza u Podgorici.

Partizan ima i težak raspored u preostalih 10 mečeva jer neće igrati protiv Primorske: FMP (d), Cedevita (g), Igokea (d), Zadar (g), Cibona (d), Crvena zvezda (g), Mornar (d), Mega (g), Krka (d) i Split (d). Sam pogled na tabelu jasno govori da Partizan do kraja lige mora da dobije bar sedam od 10 mečeva i po obavezno Zvezdu, Mornar, Megu i Igokeu.

Ali, ako nastavi sa ovako neubedljivim igrama lako može da im se ponovi scenario od sezone 2015/16, kada su crno-beli sa Aleksandrom Džikićem i Petrom Božićem na klupi imali samo 12 pobeda uz 14 poraza, a završili ipak na visokom petom mestu na tabeli sa istim skorom kao i Zadar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati