Košarka

Milan Zarić

07. 01. 2021. 20:53 0

Poraz uz zvuk sirene: Braun koban po Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da vežu i drugu pobedu u Evroligi, jer su u 18. kolu elitnog takmičenja na svom terenu izgubili od Fenerbahčea - 71:73. Junak pobede turskog tima bio je Lorenco Braun, inače bivši igrač crveno-belih, koji je nekadašnjem klubu presudio u poslednjoj sekundi.

Crveno-bele je u prošlom kolu uspeo da trgne Dejan Radonjić, savladan je Panatinaikos, međutim isti ishod nisu uspeli da ponove, pa je Fenerbahče, u čijem timu je bio Marko Gudurić, a koji sa klupe predvodi Igor Kokoškov, slavljenički napustio dvoranu "Aleksandar Nikolić".

Viđena je i te kako dramatična utakmica u Beogradu, bila je to rezultatska klackalica, prednost je bila čas na jednoj, čas na drugoj strani, pa je pobednik odlučen u samom finišu, kada je odgovornost preuzeo Lorenco Braun, koji je rastužio klub za koji je igrao prošle sezone.

Košarkaši Fenerbahčea su nešto bolje ušli u meč, pa su na samom startu imali i šest poena prednosti. Međutim, sredinom prvog dela je Zvezda uspela da se vrati, Radonjić je trgnuo izabranike, pa su Beograđani od minusa došli do četiri poena prednosti, sa kojim su otišli na prvi obavezni odmor.

Drugi kvartal je doneo još veću borbu na terenu, uglavnom je viđena minimalna prednost jedne ili druge ekipe.

Takva igra je donela to da crveno-beli na poluvreme odu sa jednim poenom prednosti, za šta je u finišu bio najzaslužniji Kino Kolom, koji je igrao na visokom nivou tokom celog meča.

Fener je na početku trećeg dela meča ušao u seriju, pa je sa šest vezanih poena poveo sa 39:44. Međutim, kao što je to bio slučaj i u prvom poluvremenu, viđena je tvrda igra, mnoštvo preokreta, pa nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi. A koliko je sve bilo neizvesno, svedoči to što se u poslednjih 10 minuta ušlo sa potpunim egalom - 53:53.

Za razliku od treće četvrtine, početak poslednje deonice je bio u znaku crveno-belih. Jer, Zvezda je posle uvodnih poena Fenera napravila seriju 7:0 i za tili čas je došla do plus pet na osam minuta pre kraja meča.

Smanjio je turski tim na minus tri, a onda je Dobrić nanizao poene sa linije slobodnih bacanja i odveo Zvezdu na najvećih plus sedam na pet minuta pre kraja meča. Ali, kako je to bilo tokom celog duela, ni to nije bio znak da je otpor protivnika slomljen, pa je gost uzvratio, te je preko Bartela i Lorenca Brauna prišao na samo 66:64.

Jagodić Kuridža je sa linije slobodnih bacanja doneo Zvezdi plus tri, ali je onda usledio odgovor Fenera, Gudurić se razgoropadio i sa četiri poena je doneo preokret i drugo vođstvo gostima u poslednjih 10 minuta.

Viđena je izuzetno neizvesna završnica i pitanje pobednika je rešeno uz zvuk sirene. Tada je odgovornost preuzeo Lorenco Braun, koji je pogodio u poslednjoj sekundi i doneo pobedu Feneru - 71:73.

Doduše, mogla je i Zvezda do trijumfa, jer je u poslednjih 76 minuta, kada je Dajšon Pjer sa linije slobodnih bacanja doneo izjednačenje. Nakon toga su u napadu bili neprecizni De Kolo, zatim i Kino Kolom na osam sekundi pre kraja, da bi u poslednjem napadu na meču Lorenco Braun pogodio u poslednjoj desetinki za pobedu i ugasio nade crveno-belih da mogu do slavlja.

CRVENA ZVEZDA - FENERBAHČE 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Igrano bez navijača. Sudije: Hristos Hristodulu, Fernando Roša, Robert Viklicki.

Crvena zvezda: O'Brajant 17, Volden 6, Uskoković, Davidovac 11, Lazić, Rit 2, Radanov 8, Dobrić 12, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić, Noko, Kolom 10.

Fenerbahče: Hamilton, Braun 13, Gudurić 11, Mahmutoglu 4, Biberović, De Kolo 2, Pjer 13, Bartel 10, Veseli 10, Edi 2, Duveriolgu 1, Ulanovas 1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati