Košarka

Direktno.rs

04. 01. 2021. 12:08 0

"Dobar napad može da pobedi odbranu"

Nikola Jokić je posle 45. tribl dabla u karijeri govorio o nekim detaljima koji su Denver doveli do pobede nad Minesotom, ali i o nekim stvarima koje moraju da se isprave.

Četvrti put je ove sezone Džoker stigao do dvocifrenog učinka po broju koševa, skokova i asistencija, što je na startu sezona u istoriji od centara polazilo za rukom samo Viltu Čemberlenu. Ovoga puta je sa 19 poena, 12 skokova i 12 asistencija nosio Denver Nagetse do pobede nad Minesota Timbervulvsima. Ponovo je bilo propusta u odbrani, ali Nikola ima drugačiju filozofiju.

- Lično smatram da dobar napad može da pobedi odbranu i da dobrom igrom u napadu možemo da izmorimo naše protivnike i onda će i njima biti teže da postignu koš. Igramo solidnu odbranu, ali defanzivne posede često nismo završavali skokom i to je bio naš problem. Minesota nam je dala previše poena iz reketa i posle ofanzivnog skoka, nismo smeli to da dozvolimo i to moramo da promenimo - rekao je centar Denvera.

Glavni pokretač Denvera protiv Minesote je po mišljenju srpske "petice" energija.

- Naša energija je konačno bila dobra, poslednja četvrtina je bila kako treba, imali smo osam poena u nizu. Moramo da održimo taj ratnički duh, da se borimo i ne odustajemo. Samo tako ćemo uhvatiti ritam i kontinuitet - smatra Jokić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati