Košarka

Milan Zarić

30. 12. 2020. 20:57 2

Pao je PAO: Radonjić pokrenuo Zvezdu!

Dejan Radonjić je trgnuo košarkaše Crvene zvezde! Pre šest dana je seo na kormilo crveno-belih i već je ostvario prvu veliku pobedu, jer je u 17. kolu Evrolige u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladan Panatinaikos sa 74:71. Trijumf je izvojevan u drami, iako nije moralo tako da bude, budući da je Zvezda u drugoj četvrtini imala čak 17 poena viška.

Crveno-beli su u poslednjih nekoliko mečeva u Evroligi delovali neprepoznatljivo, lekcije im je delio ko je stigao, pa je bilo jasno da je pred Radonjićem veliki posao, pogotovo što je prošlog vikenda doživljen ubedljiv poraz od Igokee.

Međutim, samo tri dana nakon teškog poraza u ABA ligi bio je vidljiv Radonjićev rad, zategli su košarkaši Crvene zvezde odbranu, raznovrsno su igrali u napadu protiv Panatinaikosa, pogotovo u prvom poluvremenu, te su na kraju došli do pobede u Evroligi, prve posle tri vezana poraza.

"Zeleni" iz Atine predvođeni Nemanjom Nedovićem bili su bolji rival samo u uvodnih nekoliko minuta, kada domaće (pre svih Ognjena Dobrića) nije služio šut, pa su u nekoliko navrata otišli na šest poena viška. Ali, kada su se košarkaši Zvezde "zapalili" - spasa nije bilo.

Odlično je u napadu dirigovao Kori Volden, rešetao je protivnika, te je zajedno sa Dobrićem i Davidovcem pokrenuo seriju crveno-belih, koji su od minus šest došli do plus devet.

Na kraju prve deonice imali su sedam poena viška (22:15) i u tom ritmu su i nastavili. Prednost košarkaša Zvezde je konstantno rasla, Grci nisu znali šta ih je snašlo, pa je to bio razlog zašto su u drugoj četvrtini bili zaleđeni i na minus 17.

Međutim, uspeli su koliko-toliko da se trgnu u finišu poluvremena, pa su na veliki odmor otišli sa 11 poena zaostatka (48:37). Ipak, i pored toga su crveno-beli bili na bezbednoj udaljenosti, koju košarkaši Panatinaikosa nisu uspevali da smanje u trećoj četvrtini, u kojoj su domaći zategli odbranu, više od tri minuta nije viđen poen Grka, pa je i to razlog zašto je tokom celog ovog kvartala prednost bila dvocifrena.

Košarkaši Zvezde su tako u poslednjih 10 minuta ušli sa 11 poena prednosti, baš kao i na poluvremenu, ali je i tada bilo jasno da ništa nije gotovo. Jer, Panatinaikos je znao da zapreti sa četiti vezana poena na startu poslednjeg kvartala, kada je i prišao na minus sedam.

Zvezda je predvođena Kolomom u tim trenucima uspevala da se vrati na bezbednih minus 10, ali Panatinaikos jednostavno nije odustajao. Vršio je pritisak na crveno-bele, koristio je svaku grešku, pa je upravo zahvaljujući takvoj igri uspeo da se približi na tri poena zaostatka na minut i po pre kraja, kada je bilo jasno da će pobednik biti rešen u dramatičnoj završnici.

I to nije bilo sve od Grka, koji su preko Papapetrua uspeli već u narednom napadu da izjednače, te su se tako potpuno vratili u meč posle minusa od 17 poena u drugoj četvrtini.

Tu seriju protivnika je uspeo da prekine Džoni O'Brajant, koji je odveo Zvezdu na 70:68, da bi u narednom napadu Dobrić uzeo loptu protivniku, nakon čega je poslao na liniju slobodnih bacanja Korija Voldena, koji je realizovao oba slobodna bacanja za 72:68.

Do kraja Grci nisu uspeli da dođu do preokreta, te su košarkaši Zvezde slavili sa 74:71.

CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Migel Anhel Perez, Karmelo Paterniko, Sefi Šemiš.

Crvena zvezda: O'Brajant 5, Volden 17, Uskoković, Davidovac 6, Lazić, Rit 7, Radanov 5, Dobrić 11, Jagodić-Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 4, Kolom 13.

Panatinaikos: Mek 5, Papajanis 5, Bohoridis, Papapetru 20, Kaselakis 3, Kalaicakis, Foster 2, Nedović 16, Vajt 8, Mitoglu 4, Bentil 6, Sent-Ros 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati