Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Kss.rs ]

23. 11. 2020. 15:32 0

Kokoškov dva puta preleće Evropu da bi vodio "orlove" u Finskoj

Košarkaška reprezentacije Srbije počela je danas da se okuplja u Helsinkiju, gde će biti baza našeg nacionalnog tima za predstojeći "prozor" FIBA. Usled pandemije korona virusa, kvalifikacioni mečevi grupe E će se igrati u "balonu" u Espu, a rivali su Švajcarska (subota, 15.30) i Finska (ponedeljak, 18.00).

Delegacija KSS na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem, selektorom Igorom Kokoškovim i članovima stručnog štaba, doputovala je u prestonicu Finske da sačeka igrače. Pošto okupi reprezentativce, Kokoškov će izneti plan rada i vratiće se u Istanbul, jer ga u petak sa Fenerbahčeom očekuje evroligaški duel protiv Valensije. Selektor Srbije će se, zatim, u dogovoru sa istanbulskim klubom, uputiti ponovo za Finsku. Preletaće dva puta Evropu selektor za nekoliko dana.

Do kraja dana će u Helsinki stići Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Dejan Kravić (Burgos), Stefan Pot (Igokea), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Jeremić (Mornar), Stefan Peno (Rasta Fehta), Jovan Novak (Mega) i Dragan Apić (Budućnost), a sutra će, zbog obaveza u večerašnjem derbiju, put Finske će krenuti Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Marko Simonović (Crvena zvezda) i Boriša Simanić (Crvena zvezda).

Na prvobitnom spisku bili su još: Nikola Rebić (Monako), Nikola Radičević (Promiteas), Uroš Trifunović (Partizan), Stefan Momirov (Mega), Filip Petrušev (Mega) i Stefan Đorđević (FMP).

Srbija je u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. odigrala dve utakmice. Posle pomenute pobede naad Fincima (80:58), "orlovi" su u drugom kolu izgubili kod kuće od Gruzije (94:90). Posle dva kola Gruzija ima dve pobede, Srbija i Finska imaju po pobedu, dok je Švajcarska bez bodova.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati